Publikavimo data: 2025-08-18
Meduoliai ant deginto cukraus su cinamonu
Tradicija gerti arbatą su saldumynais atsirado Rusijoje, nes pagrindinis dalykas prie stalo buvo pokalbiai iš širdies, o ne mėgavimasis pačiu gėrimu, kaip, pavyzdžiui, Japonijoje. Jei jūs, kaip ir dauguma jūsų tautiečių, mėgstate arbatos vakarėlį paįvairinti kuo nors skaniu, siūlome paruošti meduolių ant deginto cukraus su cinamonu. Šis pikantiškas kepinys patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Tokius meduolius taip pat galima paruošti kaip dovaną Naujųjų metų ir Kalėdų proga.
Žingsnis 1
Ištirpinkite cukrų. Cukrų supilkite į puodą storu dugnu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai apatinis sluoksnis ištirps, atsargiai maišykite cukrų mentele. Taip jis ištirps tolygiai. Nuimkite keptuvę nuo kaitros.
Žingsnis 2
Į ištirpintą cukrų plona srovele supilkite verdantį vandenį ir maišykite iki vientisos masės. Grįžkite keptuvę atgal ant ugnies ir sudėkite sviestą. Jam ištirpus, suberkite sodą, maltą imbierą, medų ir cinamoną. Išmaišykite, kad susijungtų. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite mišinį.
Žingsnis 3
Į šaltą mišinį įmuškite kiaušinį ir dalimis suberkite persijotus miltus. Užminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 10-12 valandų.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite maždaug 5 mm storio ir iš jos išpjaukite meduoliukus naudodami formelę arba stiklinę.
Žingsnis 5
Kepimo indą arba kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite meduolius. Kepkite juos 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6-7 minutes.
Žingsnis 6
Paruoštus meduolius papuoškite cukraus pudra ir patiekite.
Kategorijos