Publikavimo data: 2024-05-19
Meduoliai ant grietinės
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite plaktą vištos kiaušinį ir cukrų. Plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į dubenį suberkite grietinę, miltus, sodą, citrinos rūgštį ir šiek tiek saulėgrąžų aliejaus.
Žingsnis 3
Suformuokite tešlos rutulį.
Žingsnis 4
Padalykite tešlos rutulį į šešias lygias dalis. Paimkite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Ant pergamento dėkite paruoštus tešlos rutuliukus, kurie netrukus taps gardžiais grietinės meduoliais!
Žingsnis 5
Kepimo skardą 15-20 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Iš pradžių meduoliai bus labai minkšti, panašūs į sausainius. Atvėsę meduoliai sukietės.
Žingsnis 6
Kad grietinės meduoliai atrodytų dar patraukliau ir būtų dar skanesni, aptepkite juos iš anksto paruoštu cukraus pudros glajumi. Jam paruošti reikės: cukraus pudros, vanilino, citrinos rūgšties ir vištų kiaušinių baltymų. Sumaišykite šiuos ingredientus ir pagaminkite saldžią glazūrą!
Kategorijos