Meduoliai ant grietinės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Meduoliai ant grietinės

Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
318 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
69 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.43/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Meduoliai ant grietinės Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite plaktą vištos kiaušinį ir cukrų. Plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Meduoliai ant grietinės Žingsnis 2
Į dubenį suberkite grietinę, miltus, sodą, citrinos rūgštį ir šiek tiek saulėgrąžų aliejaus.

Žingsnis 3

Meduoliai ant grietinės Žingsnis 3
Suformuokite tešlos rutulį.

Žingsnis 4

Meduoliai ant grietinės Žingsnis 4
Padalykite tešlos rutulį į šešias lygias dalis. Paimkite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Ant pergamento dėkite paruoštus tešlos rutuliukus, kurie netrukus taps gardžiais grietinės meduoliais!

Žingsnis 5

Meduoliai ant grietinės Žingsnis 5
Kepimo skardą 15-20 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Iš pradžių meduoliai bus labai minkšti, panašūs į sausainius. Atvėsę meduoliai sukietės.

Žingsnis 6

Meduoliai ant grietinės Žingsnis 6
Kad grietinės meduoliai atrodytų dar patraukliau ir būtų dar skanesni, aptepkite juos iš anksto paruoštu cukraus pudros glajumi. Jam paruošti reikės: cukraus pudros, vanilino, citrinos rūgšties ir vištų kiaušinių baltymų. Sumaišykite šiuos ingredientus ir pagaminkite saldžią glazūrą!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos