Publikavimo data: 2024-05-19
Meduoliai ant kefyro
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir į jį įmuškite vištos kiaušinį. Į jį įberkite cukraus.
Žingsnis 2
Kiaušinį ir cukrų sumaišykite iki vientisos masės ir supilkite kefyrą į dubenį. Tada įmaišykite medų, kepimo miltelius, miltus ir šiek tiek saulėgrąžų aliejaus. Gerai išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos rutulį.
Žingsnis 3
Švarų stalą pabarstykite trupučiu miltų ir iškočiokite tešlos rutulį.
Žingsnis 4
Iš iškočiotos tešlos iškočiokite apskritimus, naudodami apskritimą arba specialias formeles. Paimkite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Ant pergamento dėkite paruoštus tešlos apskritimus, kurie netrukus taps meduoliais!
Žingsnis 5
Įdėkite kepimo skardą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių. Iš pradžių meduoliai bus labai minkšti, kaip sausainiai. Atvėsę meduoliai sutvirtės.
Žingsnis 6
Kad kefyro meduoliai atrodytų dar patraukliau ir būtų dar skanesni, aptepkite juos iš anksto paruoštu cukraus pudros glajumi. Jam paruošti reikės: cukraus pudros, vanilino, citrinos rūgšties ir vištų kiaušinių baltymų. Sumaišykite šiuos ingredientus ir pagaminkite saldžią glazūrą!
Kategorijos