Publikavimo data: 2024-09-16
Meduoliai ant lazdelės
Pastaruoju metu tapo tradicija kaip saldų suvenyrą dovanoti meduolius ant pagaliuko. Konditerijos gaminiams suteikiamos įvairios formos, priklausomai nuo progos - Naujieji metai ar Kalėdos, gimtadienis ar Kovo 8-oji. Meduoliai puošiami spalvotu glajumi, glajumi, šokoladu, cukruotais vaisiais, mastika ir net cukruotomis gėlėmis. Šventinį tortą galite papuošti meduoliais ant pagaliuko. Tešla užminkoma tradiciniu būdu, o prieš kepant į ją įkišami mediniai iešmeliai.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite cukrų, medų ir sviestą. Ištirpinkite vandens vonelėje iki vientisos masės, nepamirškite maišyti. Miltus sumaišykite su kardamonu, imbieru ir kepimo milteliais. Supilkite į medaus ir sviesto mišinį ir energingai išmaišykite. Sudėkite spanguolių gabaliukus, gerai išminkykite. Palikite kuriam laikui pastovėti.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite meduolius. Tešlą išminkykite rankomis, tada iškočiokite į norimo storio sluoksnį. Suformuokite tešlos ruošinius, į juos įkiškite medinius iešmelius, išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite 10 minučių. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Pagaminkite glajų ir papuoškite meduolius. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio. Kiaušinio baltymą lengvai suplakite plaktuvu arba šakute. Tada nedidelėmis porcijomis nuolat plakdami suberkite cukraus pudrą. Cukraus pudra turi visiškai ištirpti. Supilkite citrinos sultis ir vėl energingai suplakite. Užtepkite glajų ant meduolių ir leiskite jam sustingti.
Kategorijos