Publikavimo data: 2025-08-20
Meduoliai ant lazdelės
Naujųjų metų ir Kalėdų išvakarėse lengva sukurti šventinę nuotaiką. Iškepkite meduolių. Meduoliai nuo seno yra žiemos švenčių simbolis. Visose Europos šalyse labai populiarūs meduoliai su gyvūnų figūrėlių, snieguolių, žmogeliukų ir snaigių atvaizdais. Aromatingas ir skanus skanėstas nepaliks abejingų ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite sviestą, citrinos sultis ir medų. Šiek tiek pašildykite medų, jei jis per tirštas. Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius, vaniliną, cinamoną, imbierą ir kakavos miltelius. Abiejų dubenų turinį sumaišykite. Tešlą išminkykite iki vientisos masės. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą trims valandoms.
Žingsnis 2
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite į tolygų sluoksnį. Kad tešla neliptų, pabarstykite kočėlą ir darbo paviršių miltais. Sausainių formelėmis išpjaukite meduoliukus. Kiekvieną meduolį suverkite ant medinio iešmelio.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Sudėkite meduolius į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
Žingsnis 4
Išimkite meduolius iš orkaitės. Padėkite ant lygaus paviršiaus ir atvėsinkite. Patiekite skanėstą su karšta arbata.
Kategorijos