Meduoliai ant lazdelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Meduoliai ant lazdelės

Naujųjų metų ir Kalėdų išvakarėse lengva sukurti šventinę nuotaiką. Iškepkite meduolių. Meduoliai nuo seno yra žiemos švenčių simbolis. Visose Europos šalyse labai populiarūs meduoliai su gyvūnų figūrėlių, snieguolių, žmogeliukų ir snaigių atvaizdais. Aromatingas ir skanus skanėstas nepaliks abejingų ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
328 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
43 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Meduoliai ant lazdelės Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite sviestą, citrinos sultis ir medų. Šiek tiek pašildykite medų, jei jis per tirštas. Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius, vaniliną, cinamoną, imbierą ir kakavos miltelius. Abiejų dubenų turinį sumaišykite. Tešlą išminkykite iki vientisos masės. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą trims valandoms.

Žingsnis 2

Meduoliai ant lazdelės Žingsnis 2
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite į tolygų sluoksnį. Kad tešla neliptų, pabarstykite kočėlą ir darbo paviršių miltais. Sausainių formelėmis išpjaukite meduoliukus. Kiekvieną meduolį suverkite ant medinio iešmelio.

Žingsnis 3

Meduoliai ant lazdelės Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Sudėkite meduolius į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

Žingsnis 4

Meduoliai ant lazdelės Žingsnis 4
Išimkite meduolius iš orkaitės. Padėkite ant lygaus paviršiaus ir atvėsinkite. Patiekite skanėstą su karšta arbata.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos