Publikavimo data: 2024-09-16
Meduoliai be glazūros
Imbieriniai meduoliai be glajaus - tai apetitą žadinantis kepinys, paruoštas iš švelnios medaus tešlos. Desertas labai skanus, maistingas ir puikiai tinka tiems, kurie nemėgsta pernelyg saldžių patiekalų. Meduoliai atsirado dar senovės Egipte. Būtent ten pradėta dėti prieskonių, iš kur vėliau kilo deserto pavadinimas. Pasak legendos, imbiero į meduolius pridėjo vienuolis Patrikas, kai šis prieskonis atsirado viename vienuolyne.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite. Tada gautą masę perkelkite į gilų dubenį. Suberkite miltus, krakmolą, raugą ir kiaušinius. Į ingredientus įberkite prieskonių: cinamono ir imbiero. Pabaigoje į dubenį įpilkite medaus ir granuliuoto cukraus. Tada maišytuvu išminkykite tešlą kaip trupinius.
Žingsnis 2
Padėkite tešlą atvėsti. Išverskite trapią tešlą ant darbastalio ir suformuokite nedidelę dešrelę arba plytą. Tada supjaustykite tešlą vienodais gabalėliais, padarykite iš jų tortilijas ir suvyniokite jas į maistinę plėvelę. Dėkite jas į šaldytuvą 30-40 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite meduolius. Kai tešla atvės, padėkite ją ant darbinio paviršiaus tarp dviejų pergamentinio popieriaus lapų. Naudodami kočėlą, iškočiokite tešlą ne storesniu nei 4 mm sluoksniu. Tada imkite formeles ir jomis išpjaukite būsimus meduolius. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ant jos sudėkite tešlos gabalėlius. Dėkite į orkaitę 8-10 minučių, kol ploniausia tešlos dalis paruduos.
Kategorijos