Meduoliai be glazūros pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Meduoliai be glazūros

Imbieriniai meduoliai be glajaus - tai apetitą žadinantis kepinys, paruoštas iš švelnios medaus tešlos. Desertas labai skanus, maistingas ir puikiai tinka tiems, kurie nemėgsta pernelyg saldžių patiekalų. Meduoliai atsirado dar senovės Egipte. Būtent ten pradėta dėti prieskonių, iš kur vėliau kilo deserto pavadinimas. Pasak legendos, imbiero į meduolius pridėjo vienuolis Patrikas, kai šis prieskonis atsirado viename vienuolyne.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
357 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
56 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.36/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Meduoliai be glazūros Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite. Tada gautą masę perkelkite į gilų dubenį. Suberkite miltus, krakmolą, raugą ir kiaušinius. Į ingredientus įberkite prieskonių: cinamono ir imbiero. Pabaigoje į dubenį įpilkite medaus ir granuliuoto cukraus. Tada maišytuvu išminkykite tešlą kaip trupinius.

Žingsnis 2

Meduoliai be glazūros Žingsnis 2
Padėkite tešlą atvėsti. Išverskite trapią tešlą ant darbastalio ir suformuokite nedidelę dešrelę arba plytą. Tada supjaustykite tešlą vienodais gabalėliais, padarykite iš jų tortilijas ir suvyniokite jas į maistinę plėvelę. Dėkite jas į šaldytuvą 30-40 minučių.

Žingsnis 3

Meduoliai be glazūros Žingsnis 3
Paruoškite meduolius. Kai tešla atvės, padėkite ją ant darbinio paviršiaus tarp dviejų pergamentinio popieriaus lapų. Naudodami kočėlą, iškočiokite tešlą ne storesniu nei 4 mm sluoksniu. Tada imkite formeles ir jomis išpjaukite būsimus meduolius. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ant jos sudėkite tešlos gabalėlius. Dėkite į orkaitę 8-10 minučių, kol ploniausia tešlos dalis paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos