Publikavimo data: 2025-08-18
Meduoliai be imbiero
Imbieriniai meduoliai - tai saldus skanėstas su prieskoniais, tradiciškai ruošiamas žiemą. Toks skanėstas ypač aktualus per Kalėdų ir Naujųjų metų šventes. Tačiau ką daryti, jei po ranka neturite imbiero? Yra išeitis! Imbierą pakeiskite maltu kardamonu. Šie augalai yra labai panašūs. Ir ne veltui, nes kardamonas priklauso imbierinių šeimai. Kardamonas yra labai naudingas ir turi tonizuojančių savybių. O koks jo skonis! Imbieriniai meduoliai su šiuo prieskoniu gaunasi tokie pat skanūs.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, maltą kardamoną, cinamoną, muskatą, cukranendrių cukrų ir kepimo miltelius. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir vandenį. Viską gerai išmaišykite. Tada įmuškite vieną kiaušinį ir rankomis pradėkite minkyti tešlą. Minkykite ją tol, kol nelips prie dubens sienelių. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Padalykite ją į nedidelius gabalėlius po maždaug 50 g. Suformuokite iš jų rutuliukus ir šiek tiek suplokite, kad gautųsi meduoliai.
Žingsnis 3
Kepimo indą arba kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Pergamentą patepkite augaliniu arba sviesto aliejumi ir sudėkite ant jo meduolius. Siųskite gaminius kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 10-15 minučių. Paruoštus meduolius atvėsinkite.
Žingsnis 4
Meduoliai be imbiero su kardamonu paruošti!
Kategorijos