Publikavimo data: 2024-09-16
Meduoliai be medaus su degintu cukrumi
Klasikiniame meduolių recepte numatyta naudoti medų. Šio produkto yra daugumoje šios rūšies konditerijos gaminių receptų. Tačiau yra versijų ir be jo. Meduoliai be medaus yra skanėstas mažiems vaikams ir žmonėms, kurie yra alergiški bičių produktams. Tešlos pagrindas yra degintas cukrus, o prieskonių rinkinys gali būti toks pat. Tokie sausainiai yra traškesni ir gali būti laikomi iki metų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Pusę cukraus granulių supilkite į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kai kristalai ištirps, supilkite vandenį ir suberkite likusį cukrų. Palaukite, kol cukrus visiškai ištirps, nepamirškite maišyti.
Žingsnis 2
Įmaišykite likusius ingredientus ir užminkykite tešlą. Sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kol ištirps. Pagardinkite maltu imbieru ir muskato riešutu. Jei reikia, įberkite šiek tiek druskos. Dalimis įmaišykite miltus, kruopščiai išminkykite. Sudėkite kiaušinių trynius, kepimo miltelius, sodą, išmaišykite iki vientisos masės. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve bent 3-4 valandas, geriausia - per naktį.
Žingsnis 3
Suformuokite ir iškepkite meduolius. Tešlą iškočiokite ne storesnę kaip 5 mm storio. Išpjaukite norimos formos gabalėlius. Paskleiskite ant kepimo skardos ir siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 10-15 minučių.
Kategorijos