Publikavimo data: 2024-09-16
Meduoliai be medaus su gabaliniu cukrumi
Meduoliai gali būti gaminami be medaus, tačiau skoniu jie nenusileidžia klasikiniams kepiniams. Tam reikia iš ištirpinto cukraus paruošti karamelę. Tešla įgaus būdingą aromatą ir spalvą nuo tamsiai auksinės iki rudos. Sirupui paruošti geriau imti gabalinį cukrų - jis mažiau putoja. Į ištirpintą cukrų pilant vandenį, mišinį maišyti, kad jis nesudegtų.
Žingsnis 1
Paruoškite cukraus pagrindą. Storasieniame puode ant silpnos ir vidutinės ugnies įkaitinkite gabalinį cukrų. Palaukite, kol visos kruopos ištirps. Kai cukrus taps skystas, nukelkite nuo ugnies ir plona srovele supilkite verdantį vandenį. Išmaišykite, padidinkite kaitrą ir sudėkite sviestą. Maišykite, kol jis ištirps.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Išjunkite ugnį ir sumaišykite su soda, druska, žievele ir prieskoniais. Palikite mišinį atvėsti, retkarčiais pamaišydami. Kai keptuvės turinys bus šiek tiek šiltas, sudėkite kiaušinio trynį ir suplakite. Suberkite miltus, pilkite juos nedidelėmis porcijomis ir maišykite, kad mišinys taptų vientisos konsistencijos. Sudėkite tešlą į maišelį ir padėkite į šaldytuvą per naktį.
Žingsnis 3
Suformuokite ir iškepkite tešlą. Tešlą iškočiokite iki 4 mm storio. Naudokite formeles tešlos gabalėliams formuoti. Dėkite juos ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 8-10 minučių.
Kategorijos