Publikavimo data: 2024-09-16
Meduoliai. Kaip tinkamai iškepti
Meduoliai su kakava, cinamonu, gvazdikėliais, imbieru, kardamonu, muskato riešutu ir apelsino žievele yra nepaprastai aromatingi. O pieno glazūros sluoksnis, kuriuo jie aptepti, neleidžia jiems išdžiūti. Imbieras ne tik suteikia meduoliams ypatingo skonio, bet ir daro juos sveikus. Jis stiprina imuninę sistemą, padeda susidoroti su peršalimo ligomis, malšina skausmą ir palengvina virškinimą. Pažymėtina, kad jo savybių nesunaikina ilgalaikis šaldymas.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, druską ir cukrų. Supilkite augalinį aliejų, grietinę ir medų. Supilkite prieskonius ir apelsino žievelę. Gerai išmaišykite. Persijokite ir suberkite kepimo miltelius, kakavą ir miltus. Išminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, lanksti ir nelipni. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Pagaminkite meduolius. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir iškočiokite tešlą. Tešla turi būti maždaug 1 cm storio. Iš tešlos išpjaukite apskritimus. Dėkite juos ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 minučių. Kol meduoliai kepa, paruoškite glajų. Į pieną nedidelėmis porcijomis supilkite cukraus pudrą. Nuolat maišykite.
Kategorijos