Publikavimo data: 2024-06-24
Meduoliai namuose
Meduoliai - tai pyragas, kuriam gaminti naudojama daug prieskonių. Pagrindiniai deserto ingredientai yra imbieras, cinamonas ir medus. Tačiau galite eksperimentuoti ir pridėti mėgstamų prieskonių: gvazdikėlių, kardamono, muskato riešuto, anyžiaus. Svarbiausia nepersistengti. Užtenka įdėti vos po 1 g kiekvieno prieskonio, ir imbieriniai meduoliai sužibės ryškiais aromatais ir skoniais.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlai skirtus produktus. Puode sumaišykite sviestą, cukrų ir medų. Sudėkite imbierą, cinamoną, anyžių, muskatą ir žiupsnelį druskos. Įjunkite viryklę. Maišydami kaitinkite mišinį, kol produktai visiškai susimaišys. Sviestui ištirpus, nukelkite puodą nuo ugnies ir maišykite, kol cukrus ištirps. Suberkite sodą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Užminkykite meduoliams skirtą tešlą. Į šiltą masę įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite mišinį į dubenį ir minkykite tešlą, palaipsniui įmaišydami miltus. Kai tik tešla nustos lipti prie rankų, suvyniokite ją į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 3
Pasigaminkite meduolių. Atpjaukite gabalėlį tešlos, suminkykite jį rankose. Iškočiokite 3-4 mm storio sluoksniu. Išpjaukite meduolius naudodami formeles. Kepkite orkaitėje 5-7 minutes. Tą patį padarykite su likusia tešla. Iš viso turėtų išeiti maždaug trys kepimo skardos. Palikite meduolius atvėsti.
Kategorijos