Publikavimo data: 2024-09-16
Meduoliai Naujųjų metų išvakarėse 2022 m.
Meduoliai yra ne tik skanus desertas, bet ir Kalėdų bei Naujųjų metų simbolis. Manoma, kad tradicija kepti šį desertą švenčių išvakarėse pirmą kartą atsirado Anglijoje, iš kur vėliau paplito ir kitose šalyse. Žingsnis po žingsnio paruošti patiekalą nėra sudėtinga, nors tai užima laiko. Tradiciškai gaminiams suteikiamos šventinės formos - eglutės, žvaigždutės, snaigės ir artėjančių Naujųjų metų simboliai.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Į gilų dubenį suberkite miltus. Suberkite sodą ir prieskonius: cinamoną bei imbierą ir išmaišykite. Į atskirą dubenį sudėkite sviestą ir cukrų. Mikseriu išplakite ingredientus iki purios masės. Tada į grietinėlės masę įmuškite kiaušinį ir dar kartą suplakite. Vis dar plakant ingredientus, sudėkite medų ir šokolado drožles, tada suberkite miltus ir prieskonius.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti tešlą. Pabarstykite darbo stalą miltais, sudėkite ant jo mišinį ir užminkykite tešlą. Tada iškočiokite ją į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į bet kurią šaltą vietą 4-5 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite meduolius. Paruoštą tešlą padėkite ant darbinio paviršiaus ir iškočiokite maždaug 3-4 mm storio sluoksniu. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Tuo pačiu metu kepimo skardą išklokite pergamentinio popieriaus lakštu, ant viršaus išdėliokite būsimus meduolius. Dėkite ruošinius į orkaitę 5-7 minutėms.
Kategorijos