Meduoliai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Meduoliai orkaitėje

Imbieriniai meduoliai - visame pasaulyje žinomas europietiškas skanėstas. Rusijoje meduoliai pirmą kartą pasirodė IX a. ir buvo vadinami "medaus duona". Per šimtmečius buvo sukurta daugybė šio gaminio receptų. Tačiau visus meduolius su prieskoniais sieja vienas bendras bruožas - nepakartojamas aštrus skonis. Tiesą sakant, nuo šio žodžio - "aštrus" - ir kilo deserto pavadinimas. Siūlome jums orkaitėje pasigaminti klasikinius meduolius su kakava ir cinamonu. Jei norite, galite pridėti mėgstamų prieskonių, kad meduoliai taptų aromatingesni.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
351 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.31/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Meduoliai orkaitėje Žingsnis 1
Giliame dubenyje išplakite du vištų kiaušinius. Suberkite cukrų, druską, augalinį aliejų ir pieną. Viską išmaišykite.

Žingsnis 2

Meduoliai orkaitėje Žingsnis 2
Persijokite miltus į dubenį. Suberkite kakavos miltelius, cinamoną ir kepimo miltelius.

Žingsnis 3

Meduoliai orkaitėje Žingsnis 3
Užminkykite elastingą tešlą.

Žingsnis 4

Meduoliai orkaitėje Žingsnis 4
Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius ir iš kiekvieno iškočiokite rutuliuką. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Dėkite tešlos rutuliukus ant kepimo skardos ir šiek tiek paspauskite, kad gautųsi meduoliai. Pabarstykite cukrumi.

Žingsnis 5

Meduoliai orkaitėje Žingsnis 5
Kepkite meduolius orkaitėje 30-40 minučių. Išimkite ir atvėsinkite.

Žingsnis 6

Meduoliai orkaitėje Žingsnis 6
Meduoliai paruošti. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos