Publikavimo data: 2024-05-25
Meduoliai orkaitėje
Imbieriniai meduoliai - visame pasaulyje žinomas europietiškas skanėstas. Rusijoje meduoliai pirmą kartą pasirodė IX a. ir buvo vadinami "medaus duona". Per šimtmečius buvo sukurta daugybė šio gaminio receptų. Tačiau visus meduolius su prieskoniais sieja vienas bendras bruožas - nepakartojamas aštrus skonis. Tiesą sakant, nuo šio žodžio - "aštrus" - ir kilo deserto pavadinimas. Siūlome jums orkaitėje pasigaminti klasikinius meduolius su kakava ir cinamonu. Jei norite, galite pridėti mėgstamų prieskonių, kad meduoliai taptų aromatingesni.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje išplakite du vištų kiaušinius. Suberkite cukrų, druską, augalinį aliejų ir pieną. Viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Persijokite miltus į dubenį. Suberkite kakavos miltelius, cinamoną ir kepimo miltelius.
Žingsnis 3
Užminkykite elastingą tešlą.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius ir iš kiekvieno iškočiokite rutuliuką. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Dėkite tešlos rutuliukus ant kepimo skardos ir šiek tiek paspauskite, kad gautųsi meduoliai. Pabarstykite cukrumi.
Žingsnis 5
Kepkite meduolius orkaitėje 30-40 minučių. Išimkite ir atvėsinkite.
Žingsnis 6
Meduoliai paruošti. Gero apetito!
Kategorijos