Meduoliai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Meduoliai orkaitėje

Pirmieji angliški meduoliai buvo meduoliai, jų kilmė ir receptas priskiriami Elžbietos I dvarui, kuris jais vaišino aukštus pareigūnus, ambasadorius ir užsienio svečius. Vėliau jų receptas paplito po visą šalį ir be jų neapsieidavo nė viena kalėdinė mugė, giesmės. Jos buvo dovanojamos vaikams, įsimylėjėliams, giminaičiams. Jos tapo tokia pat Kalėdų dalimi kaip eglutė, rateliai ir kitos tradicijos.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
353 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
66 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Meduoliai orkaitėje Žingsnis 1
Dideliame giliame dubenyje sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus. Miltus įmaišykite ne iš karto, o lėtai, pradėdami nuo nedidelio kiekio miltų ir palaipsniui. tešla turi būti gana tiršta. Iš tešlos iškočiokite nedidelį tankų rutulį. Paruoštą tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Kad tešla išlaikytų tvirtą formą, galite ją suvynioti į maistinę plėvelę.

Žingsnis 2

Meduoliai orkaitėje Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite vienodu sluoksniu, suformuokite žvaigždutės formą ir reikiamus išgaubimus.

Žingsnis 3

Meduoliai orkaitėje Žingsnis 3
Dėkite meduoliukus kepti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 15-20 minučių.

Žingsnis 4

Galite papuošti meduolius ir patiekti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos