Publikavimo data: 2024-09-16
Meduoliai PP
Imbieriniai sausainiai pp yra tokie pat skanūs ir saldūs kepiniai kaip ir klasikiniai medaus ir prieskonių sausainiai. Jie ruošiami be cukraus. Vietoj to į tešlą ir glajų dedama stevijos - natūralaus cukraus pakaitalo iš astrinių šeimos augalo. Stevija yra šimtus kartų saldesnė už cukrų, tačiau neturi įtakos gliukozės kiekiui kraujyje. Ji taip pat turi švelnų medaus skonį, kuris geriausiai atsiskleidžia meduolyje, derančiame su medumi ir prieskoniais.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Varškę, kiaušinį, steviją ir 1 šaukštelį citrinos sulčių sumaišykite į vientisą masę. Įmaišykite medų. Sumaišykite kukurūzų ir ryžių miltus su imbieru, gvazdikėliais, kalendra, muskato riešutu, soda, vanile, kakava ir cinamonu. Gautą mišinį porcijomis įmaišykite į varškės masę. Paruoškite tirštą tešlą. Įdėkite į maišelį šaldytuve 1 valandai.
Žingsnis 2
Iškepkite meduolių pyragėlius. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 5 mm storio. Iškirpkite meduolius įvairiomis formomis. Ant kepimo skardos išklokite kepimo popieriumi. Atsargiai perkelkite sausainius. Kepkite 10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 3
Papuoškite imbierinius meduolius. Glajui išplakite kiaušinio baltymą, kol jis taps baltas. Suberkite maltą steviją ir kukurūzų krakmolą. Toliau plakite mikseriu. Supilkite citrinos sultis ir lašelį vanilės ekstrakto. Išplakite. Supilkite pieno miltelius. Plakite, kol susidarys vidutinio tirštumo glajus. Padalykite glajų į dvi dalis. Į vieną iš jų įmaišykite raudonų dažiklių. Konditeriniu maišeliu pieškite piešinius ant atvėsusių meduolių.
Kategorijos