Meduoliai savo rankomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Meduoliai savo rankomis

Imbierinius meduolius savo rankomis galima paruošti ne tik iš malto imbiero, bet ir iš šviežios šaknies. Norėdami tai padaryti, turite ją tinkamai pasirinkti. Pabandykite atlaužti gabalėlį, jei išgirsite garsų traškesį - vadinasi, produktas sultingas. Be to, kokybiškas imbieras turės ryškų kvapą. Jei negalite atlaužti gabalėlio, tiesiog šiek tiek pašalinkite odelę, turėtų būti lašeliai sulčių. Šaknies spalva šviesi ir auksinė, konsistencija tvirta.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
388 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Meduoliai savo rankomis Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, 5 minutes plakite mikseriu, sudėkite sviestą ir cukrų, išplakite iki vientisos masės. Tada sudėkite tarkuotą ir maltą imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir sodą, išmaišykite ir palaipsniui į mišinį suberkite miltus. Užminkykite minkštą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 30 minučių.

Žingsnis 2

Meduoliai savo rankomis Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite meduolius. Padalykite tešlą į dvi dalis, kad būtų lengviau iškočioti. Vieną dalį iškočiokite iki 6 mm storio, kitą kol kas palikite šaldytuve. Iš tešlos išpjaukite formas ir sudėkite jas ant kepimo skardos. Kepkite meduolius 10-15 minučių. Tuos pačius veiksmus pakartokite su antrąja tešlos dalimi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos