Publikavimo data: 2024-06-24
Meduoliai savo rankomis
Imbierinius meduolius savo rankomis galima paruošti ne tik iš malto imbiero, bet ir iš šviežios šaknies. Norėdami tai padaryti, turite ją tinkamai pasirinkti. Pabandykite atlaužti gabalėlį, jei išgirsite garsų traškesį - vadinasi, produktas sultingas. Be to, kokybiškas imbieras turės ryškų kvapą. Jei negalite atlaužti gabalėlio, tiesiog šiek tiek pašalinkite odelę, turėtų būti lašeliai sulčių. Šaknies spalva šviesi ir auksinė, konsistencija tvirta.
Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, 5 minutes plakite mikseriu, sudėkite sviestą ir cukrų, išplakite iki vientisos masės. Tada sudėkite tarkuotą ir maltą imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir sodą, išmaišykite ir palaipsniui į mišinį suberkite miltus. Užminkykite minkštą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite meduolius. Padalykite tešlą į dvi dalis, kad būtų lengviau iškočioti. Vieną dalį iškočiokite iki 6 mm storio, kitą kol kas palikite šaldytuve. Iš tešlos išpjaukite formas ir sudėkite jas ant kepimo skardos. Kepkite meduolius 10-15 minučių. Tuos pačius veiksmus pakartokite su antrąja tešlos dalimi.
Kategorijos