Publikavimo data: 2024-09-16
Meduoliai su apelsinų žievele
Imbieriniai meduoliai yra nuostabaus aromato ir malonaus, vidutiniškai saldaus skonio kepiniai. Rusijoje meduoliai atsirado XIII a., kai pirkliai atvežė rytietiškų prieskonių. Iš pradžių desertui gaminti buvo naudojami ruginiai miltai, medus ir uogų sultys. Vėliau kepinių sudėtis buvo pakeista pridedant įvairių prieskonių. Būtent po to meduoliai pradėti vadinti meduoliais. Juos paruošti gana lengva, jei laikysitės proporcijų ir žingsnis po žingsnio vadovausitės receptu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Medų, cukrų ir sviestą sudėkite į gilų dubenį. Tame pačiame dubenyje įmuškite vištų kiaušinius. Kruopščiai išmaišykite ingredientus iki vientisos masės. Tada suberkite persijotus miltus ir prieskonius: imbierą, kakavą, cinamoną, raugą, apelsino žievelę ir vaniliną pagal skonį. Tada užminkykite minkštą tešlą. Sudėkite į kepimo maišelį ir 20-30 min. padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Paruoštą tešlą iškočiokite ant darbinio paviršiaus ne storesniu kaip 5 mm sluoksniu. Tada, naudodami specialias formeles, iš tešlos išpjaukite būsimus meduolius. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ant jo paskleiskite tešlos gabalėlius. Pašaukite į orkaitę 10 minučių. Paruoštus meduolius atvėsinkite.
Kategorijos