Publikavimo data: 2024-09-16
Meduoliai su cukraus glajumi
Garsiuosius meduolius labai lengva paruošti žingsnis po žingsnio. Skanių kepinių kūrimo procesas labai sudomins vaikus. Kartu su jais galite iš tešlos išpjauti sausainius, nudažyti meduolius glajumi ir papuošti juos spalvotais pabarstukais. Lengva virėjo ranka sausainius galima lengvai paversti linksmu personažu, Kalėdų eglutės puošmena ar tiesiog įdomia figūrėle. Reikės tik šiek tiek fantazijos, konditerinio švirkšto ir maistinio žymeklio žymėjimui.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į puodą supilkite medų, suberkite cinamoną, kalendrą ir imbierą. Užvirinkite ant silpnos ugnies. Kartkartėmis pamaišykite. Kai užvirs, nukelkite nuo viryklės, sudėkite sviestą, išmaišykite ir atvėsinkite mišinį. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo. Supilkite į medų ir sviestą. Išmaišykite. Dalimis supilkite sodą ir miltus. Užminkykite vidutinio tirštumo, šiek tiek lipnią tešlą. Dėkite į šaldiklį valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolių meduolius žingsnis po žingsnio. Pabarstykite stalą miltais. Padėkite tešlą. Iškočiokite 3-5 cm storio sluoksniu. Formelėmis išpjaukite formas. Perkelkite formas į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 12-15 min. kepimo režimu "viršus-apačia".
Žingsnis 3
Pagaminkite glajų ir papuoškite meduolius. Iš šaldytuvo išimkite kiaušinių baltymus. Plakite mikseriu arba šluotele iki purių putų. Supilkite citrinos sultis ir dalį cukraus pudros. Išplakite. Suberkite likusį miltelinį cukrų ir išplakite iki minkštų viršūnių. Paruoštus sausainius gerai atvėsinkite. Papuoškite glajumi, apibarstykite spalvotais pabarstukais.
Kategorijos