Publikavimo data: 2025-08-19
Meduoliai su imbieru mikrobangų krosnelėje
Meduoliai su imbieru mikrobangų krosnelėje pagal klasikinį receptą yra labai kvapnūs ir skanūs. Ingredientai paprasti ir prieinami, o rezultatas jus maloniai nustebins. Meduolių receptas leis jums kartu su vaikais iškepti minkštus ir kvapnius figūrėles namuose šeimos šventei. Tradiciniai imbieriniai pyragėliai yra minkšti ir labai skanūs, dėl į tešlą įeinančio medaus jie ilgai negenda. Išbandykite ir jums patiks!
Žingsnis 1
Miltus ir maltus prieskonius suberkite į atitinkamo dydžio dubenį ir sumaišykite. Atskirai išsukite sviestą ir cukrų iki purumo. Kai mišinys pašviesės, įmuškite kiaušinį ir toliau plakite. Supilkite skystą šiltą medų, išmaišykite ir palaipsniui suberkite miltus ir likusius ingredientus. Išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoštą tešlą iškočiokite iki 5-7 mm pločio ir iš jos formelėmis išpjaukite meduolius.
Žingsnis 3
Meduolius sudėkite ant kepimo popieriaus į atitinkamo dydžio formą. Kepkite mikrobangų krosnelėje 3-4 minutes (kol paruduos).
Žingsnis 4
Aptepkite meduolius ir patiekite su kompotu arba arbata. Pagal skonį meduolius galite pabarstyti cukraus pudra. Mėgaukitės!
Kategorijos