Publikavimo data: 2024-06-24
Meduoliai su kardamonu
Meduoliai - skanus pyragas, paruoštas iš medaus tešlos. Tokie prieskoniai kaip cinamonas, imbieras, kardamonas ir muskato riešutas suteikia desertui malonų skonį. Sausainiai dažnai puošiami saldžiu glajumi, ant kurio vaizduojami įvairūs piešiniai ir figūros. Su receptu bus lengva susidoroti, jei laikysitės jo žingsnis po žingsnio. Iš pradžių imbiero į meduolius buvo dedama kaip vaistinio prieskonio. Dėl to jie tapo priemone peršalimo ligoms gydyti ir imuninei sistemai stiprinti.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Medų, cukrų ir prieskonius: cinamoną, imbierą, kardamoną ir muskatą sudėkite į puodą. Ingredientus gerai išmaišykite. Tada puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Paruoštą mišinį supilkite į gilų indą, suberkite sodą ir išmaišykite. Tada į medaus mišinį supilkite sviestą, dar kartą išmaišykite, kad jis visiškai ištirptų. Palaukite, kol atvės, įmuškite kiaušinį, išmaišykite iki vientisos masės. Galiausiai į mišinį suberkite miltus ir užminkykite tešlą: iš pradžių šaukštu, paskui rankomis. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoškite meduolius. Pabarstykite darbo paviršių trupučiu miltų, iškočiokite ant jo maždaug 1 cm storio tešlą. Tada imkite formeles ir išpjaukite būsimus meduolius. Kepimo skardą išklokite pergamentinio popieriaus lakštu, ant jo išdėliokite ruošinius. Siųskite indą į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 10-12 minučių. Paruoštus meduolius atvėsinkite ir perkelkite į atskirą indą.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Įmuškite kiaušinį, atskirkite trynį nuo baltymo. Kiaušinio baltymą sudėkite į gilų dubenį. Suberkite persijotą cukraus pudrą, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių ir išmaišykite. Mikseriu išplakite glajų iki purios masės. Į paruoštą masę įpilkite 1 šaukštelį vandens ir gerai išmaišykite. Įdėkite glajų į kepimo maišelį ar maišelį ir papuoškite paruoštus meduolius.
Kategorijos