Publikavimo data: 2025-08-18
Meduoliai su margarinu
Gerai žinomų meduolių receptas, tačiau su nedideliu pakeitimu - tešlą gaminant vietoj sviesto naudojamas margarinas. Dėl šio nedidelio pakeitimo sausainiai ilgiau išlaikys savo išvaizdą ir bus puresni. Margarinas puikiai apsaugo tešlą nuo suirimo, o tai labai svarbu meduoliams ir klasikiniams meduoliams. Tiems, kurie nori, kad jų meduoliai ir meduolinukai ilgai išsilaikytų, šis receptas gali būti tikra paspirtis.
Žingsnis 1
Sumaišykite medų, cukrų, vaniliną, muskatą, alyvuogių aliejų ir imbierą. Sudėkite visus šiuos ingredientus ant viryklės, leiskite jiems virti, kol cukrus ištirps, tada suberkite sodą ir palaukite, kol susidarys putos. Tada sudėkite margariną, virkite toliau, jis turėtų ištirpti. Kai tai įvyks, nuimkite mišinį nuo viryklės ir įmuškite kiaušinį, mikseriu išmaišykite tešlos konsistencijos masę, tada pamažu pradėkite pilti miltus. Miltų mišinį pilkite tol, kol susidarys gana tiršta ir tiršta masė. Paruoštą tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite iki plonos plokščios tešlos ir naudokite formą sausainiams formuoti. Jei sausainiai neišlaiko formos, įberkite daugiau miltų.
Žingsnis 3
Dėkite sausainius kepti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 4
Paruoštus meduolius reikia palikti sustingti ir sukietėti prieš juos puošdami ar patiekdami. Geriausia meduolius po kepimo palikti atvėsti pusdienį arba visą dieną.
Žingsnis 5
Kai meduoliai visiškai atvėsta, juos galima patiekti arba papuošti pagal savo fantaziją.
Kategorijos