Meduoliai su medumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Meduoliai su medumi

Meduoliai laikomi senoviniu skanėstu. Jų prototipas buvo žinomas dar Senovės Egipte. Rusijoje jie pradėti gaminti devintajame amžiuje. Juose buvo daug medaus, todėl jie buvo vadinami "medaus duona". Vėliau į jas pradėta dėti žolelių ir šaknų, o XII-XIII a. - užjūrio "sausų spirgų". Pamažu meduolių gamyba tapo plačiai paplitusiu liaudies amatu.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
360 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
49 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Meduoliai su medumi Žingsnis 1
Supilkite cukrų į puodą, sudėkite medų ir maltus prieskonius. Supilkite pieną ir maišydami užvirinkite. Supilkite sodą. Mišinys ims putoti ir padidės. Sudėkite sviestą. Leiskite mišiniui atvėsti, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Persijokite miltus ir dalimis suberkite juos. Surinkite tešlą į gumulą, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.

Žingsnis 2

Meduoliai su medumi Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Tešlą pabarstykite miltais ir iškočiokite iki maždaug 4 mm storio. Išpjaukite meduolius naudodami formeles. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite formeles. Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 12 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos