Publikavimo data: 2024-09-17
Meduoliai su medumi
Meduoliai laikomi senoviniu skanėstu. Jų prototipas buvo žinomas dar Senovės Egipte. Rusijoje jie pradėti gaminti devintajame amžiuje. Juose buvo daug medaus, todėl jie buvo vadinami "medaus duona". Vėliau į jas pradėta dėti žolelių ir šaknų, o XII-XIII a. - užjūrio "sausų spirgų". Pamažu meduolių gamyba tapo plačiai paplitusiu liaudies amatu.
Žingsnis 1
Supilkite cukrų į puodą, sudėkite medų ir maltus prieskonius. Supilkite pieną ir maišydami užvirinkite. Supilkite sodą. Mišinys ims putoti ir padidės. Sudėkite sviestą. Leiskite mišiniui atvėsti, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Persijokite miltus ir dalimis suberkite juos. Surinkite tešlą į gumulą, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Tešlą pabarstykite miltais ir iškočiokite iki maždaug 4 mm storio. Išpjaukite meduolius naudodami formeles. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite formeles. Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 12 minučių.
Kategorijos