Publikavimo data: 2025-08-17
Meduoliai su medumi ant margarino
Kas vaikystėje nėra svajojęs išbandyti meduolį? Tai ir saldus skanėstas, ir įdomus žaidimas. Vaikams tikrai patiks šie maži saldūs meduoliai. Tad kodėl jų nepagaminus daugiau žiemos šventėms? Tokie originalūs saldumynai gali tapti ir stalo puošmena, ir neįprasta dovana artimiesiems. Svarbiausia - pasirinkti jiems tinkamas dekoracijas ir kepimo formą. Jei norite juos padovanoti, galite padaryti širdelių formos ir glajumi užrašyti palinkėjimus.
Žingsnis 1
Sumaišykite vaniliną, medų, cukrų, cinamoną ir imbierą. Sudėkite visus šiuos ingredientus ant viryklės, virkite, kol cukrus ištirps, tada suberkite sodą ir palaukite, kol susidarys putos. Kai putos susidarys, sudėkite margariną, virkite toliau, jis turėtų ištirpti. Kai tai įvyks, nuimkite mišinį nuo viryklės ir įmuškite kiaušinį, mikseriu išmaišykite tešlos konsistencijos masę, tada pamažu pradėkite pilti miltus. Maišykite mišinį su miltais, kol susidarys gana tiršta ir tiršta masė. Paruoštą tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą ir naudodami formelę padarykite mažus žmogeliuko formos sausainius. Jei sausainiai blogai išlaiko formą, įberkite daugiau miltų.
Žingsnis 3
Dėkite sausainius į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 4
Paruoštus meduolius prieš puošdami palikite pastovėti, kad galutinai sukietėtų. Po kepimo geriausia juos palikti 6-12 val. arba visai dienai, kad atvėstų.
Žingsnis 5
Kai meduoliai visiškai atvės, juos galima patiekti arba papuošti pagal savo skonį.
Kategorijos