Publikavimo data: 2024-09-17
Meduoliai su migdolais
Meduolius Naujųjų metų išvakarėms galima paruošti iš anksto. Saldūs smėlio pyragaičiai gerai išsilaiko inde su uždaru dangteliu. Jei meduoliai šiek tiek išsausėja, įdėkite į juos apelsinų žievelių. Šis receptas gaminamas su šviežiu imbieru ir riešutais. Dėl to meduoliai tampa dar kvapnesni ir skanesni. Išminkytą klasikinių imbierinių sausainių tešlą 1-2 dienoms reikia padėti į šaldytuvą. Jei neturite tiek laiko, atšaldykite ją bent valandą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Įmuškite vieną kiaušinį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Lengvai suplakite. Sudėkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite. Sudėkite imbierą, migdolus ir medų. Supilkite brendį. Išmaišykite. Dalimis supilkite sodą ir miltus. Užminkykite tirštą, elastingą tešlą. Įdėkite ją į plastikinį maišelį. Įdėkite ją į šaldiklį 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Iškočiokite į 5 mm storio lakštą. Iškirpkite formas. Kiaušinio trynį išplakite su pienu, aptepkite figūrėles. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.
Žingsnis 3
Pagaminkite glajų. Kiaušinio baltymą plakite iki purumo ir putų. Įdėkite šaukštą cukraus pudros. Dar kartą išplakite. Toliau pilkite miltelinį cukrų ir plakite, kol glajus taps purus ir tirštas. Glajų sumaišykite su įvairių spalvų maistiniais dažais.
Žingsnis 4
Baigkite kepti meduolių sausainius. Išimkite sausainius iš orkaitės. Dėkite mentele ant šalto paviršiaus. Atvėsinkite. Savavališkai papuoškite sausainius glajumi. Leiskite jam gerai sustingti.
Kategorijos