Meduoliai su saulėgrąžų aliejumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Meduoliai su saulėgrąžų aliejumi

Artėjant Naujiesiems metams ir Kalėdoms norite palepinti save ir savo artimuosius šventiniais skanėstais. Geriausias būdas tai padaryti - meduoliai. Jie pripildys jūsų namus nuostabaus skonio. Meduoliai pagal šį receptą gaminami su saulėgrąžų aliejumi, nenaudojant pieno, kiaušinių ar sviesto. Todėl toks skanėstas tinka vegetarams. Meduoliai gali būti gaminami paprastos apvalios formos arba eglutės, žmogeliukų ir žvaigždučių formos.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
386 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
53 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.75/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Meduoliai su saulėgrąžų aliejumi Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, maltą imbierą, cinamoną, cukranendrių cukrų, kepimo miltelius ir vienos citrinos žievelę. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir medų. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Minkykite tešlą rankomis, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Meduoliai su saulėgrąžų aliejumi Žingsnis 2
Išimkite tešlą ir nuimkite maistinę plėvelę. Padalykite ją į nedidelius gabalėlius po maždaug 50 g. Suformuokite iš jų rutuliukus ir šiek tiek suplokite, kad gautųsi meduoliai.

Žingsnis 3

Meduoliai su saulėgrąžų aliejumi Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Patepkite jį augaliniu arba sviesto aliejumi ir sudėkite ant jo meduolius. Siųskite gaminius kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 10-15 min. Paruoštus meduolius atvėsinkite.

Žingsnis 4

Meduoliai su saulėgrąžų aliejumi Žingsnis 4
Imbieriniai meduoliai ant saulėgrąžų aliejaus paruošti! Patiekite juos apibarstytus cukraus pudra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos