Publikavimo data: 2025-08-19
Meduoliai su saulėgrąžų aliejumi
Artėjant Naujiesiems metams ir Kalėdoms norite palepinti save ir savo artimuosius šventiniais skanėstais. Geriausias būdas tai padaryti - meduoliai. Jie pripildys jūsų namus nuostabaus skonio. Meduoliai pagal šį receptą gaminami su saulėgrąžų aliejumi, nenaudojant pieno, kiaušinių ar sviesto. Todėl toks skanėstas tinka vegetarams. Meduoliai gali būti gaminami paprastos apvalios formos arba eglutės, žmogeliukų ir žvaigždučių formos.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, maltą imbierą, cinamoną, cukranendrių cukrų, kepimo miltelius ir vienos citrinos žievelę. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir medų. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Minkykite tešlą rankomis, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Išimkite tešlą ir nuimkite maistinę plėvelę. Padalykite ją į nedidelius gabalėlius po maždaug 50 g. Suformuokite iš jų rutuliukus ir šiek tiek suplokite, kad gautųsi meduoliai.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Patepkite jį augaliniu arba sviesto aliejumi ir sudėkite ant jo meduolius. Siųskite gaminius kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 10-15 min. Paruoštus meduolius atvėsinkite.
Žingsnis 4
Imbieriniai meduoliai ant saulėgrąžų aliejaus paruošti! Patiekite juos apibarstytus cukraus pudra.
Kategorijos