Publikavimo data: 2024-09-16
Meduoliai su sultonėmis
Imbieriniai meduoliai - saldus pyragas, kuris yra kalėdinis angliškos virtuvės desertas. Pirmą kartą patiekalas pasirodė dar IV a. pr. m. e. senovės Romoje. X a. meduoliai paplito visoje Europoje ir tik XIII a. pasirodė Rusijoje. Paruošti meduolius nėra sudėtinga, tačiau tam reikia skirti pakankamai laiko. Žingsnis po žingsnio pateiktas receptas su nuotraukomis padės įvaldyti visas kalėdinio kepimo subtilybes.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį suberkite sausus ingredientus: miltus, imbierą, cinamoną, kepimo miltelius, cukraus pudrą ir druską. Mišinį kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Tada į dubenį sudėkite sviestą. Kad būtų patogiau, supjaustykite jį mažais gabalėliais. Užminkykite tešlą, panašią į trupinius. Po to į ją įmaišykite medų, sultenes ir kiaušinio trynį. Baltymą palikite glajui. Kruopščiai išminkykite tešlą, sudėkite ją į kepimo maišelį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite glajų. Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinio baltymą ir citrinos sultis. Maišytuvu išplakite mišinį iki standžių putų. Tada, nenustodami plakti ingredientų, suberkite cukraus pudrą. Mišinį išplakite iki stabilių viršūnių būsenos. Paruoštą glajų perkelkite į konditerinį maišelį.
Žingsnis 3
Paruoškite meduolius. Pabarstykite darbo paviršių tešla ir iškočiokite paruoštą tešlą maždaug 3-4 mm storio sluoksniu. Naudodami formeles išpjaukite būsimus meduolius. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Tuo pačiu metu kepimo skardą išklokite pergamentinio popieriaus lakštu, ant jo išdėliokite paruoštas figūrėles. Kepkite meduolius 10 minučių.
Kategorijos