Žingsnis 1
Į nedidelį dubenėlį suberkite cukrų, sudėkite medų ir sviestą. Pastatykite kubilą ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Nuolat maišydami ištirpinkite medų, sviestą ir cukrų. Masė turi būti vientisa. Nuimkite mišinį nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, imbierą, kakavą ir kepimo miltelius.
Žingsnis 4
Kitame dubenyje suplakite vištos kiaušinį. Sudėkite ištirpintą sviestą su cukrumi ir medumi. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Sumaišykite sausus ir skystus ingredientus. Geriausia sausą mišinį pilti dalimis, sijojant per sietelį, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 6
Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus. Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Tešla turi būti blizganti ir elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį.
Žingsnis 7
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad sustingtų.
Žingsnis 8
Po valandos tešlą išverskite ant stalo ir iškočiokite iki 5 mm storio.
Žingsnis 9
Formele arba puodeliu išpjaukite būsimų meduolių apskritimus. Turėtumėte turėti lyginį skaičių apskritimų: po du kiekvienam meduoliui.
Žingsnis 10
Ant kiekvienos pusės puselės užtepkite po arbatinį šaukštelį virto sutirštinto pieno.
Žingsnis 11
Įdarą uždenkite likusiais tešlos lakštais. Švelniai prispauskite meduolių kraštus, kad abi apvalios puselės susijungtų.
Žingsnis 12
Meduolius sudėkite į kepimo indą, išklotą kepimo pergamentu. Pašaukite juos į orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 13
Meduoliai su virintu sutirštintu pienu paruošti. Gero apetito!