Meduoliniai meduoliai glaistui pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Meduoliniai meduoliai glaistui

Imbieriniai meduoliai yra įprastas Naujųjų metų šventės skanėstas. Jie puošiami glajumi arba baltyminiu glajumi. Kad toks piešinys gerai priglustų ir laikytųsi, produktai turi atvėsti. Parduotuvių glajus skiedžiamas vandeniu ir plakamas. Jei glajų ruošiate patys, pridėdami cukraus pudros, rinkitės smulkaus malimo gaminį. Jei norite skirtingų spalvų, į glajų įmaišykite maistinių dažų. Puiku, jei jos bus natūralaus pagrindo.
Gaminimo laikas
495 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
354 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
55 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.97/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Meduoliniai meduoliai glaistui Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. Į puodą supilkite medų, suberkite vanilinį ir paprastąjį cukrų, visus prieskonius, kepimo miltelius ir kakavą, mišinį užvirinkite, bet neužvirkite. Masė turi būti kreminės konsistencijos. Į indą sudėkite sviestą, į jį supilkite medaus mišinį. Išmaišykite, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite miltus, palaipsniui minkydami tešlą. Tada suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 60 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Meduoliniai meduoliai glaistui Žingsnis 2
Iškepkite meduolius. Tešlą iškočiokite maždaug 0,5 cm storio. Iš tešlos formuokite figūrėles, dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 12-15 minučių. Tada išimkite ir visiškai atvėsinkite. Išimkite meduolius, kurių paviršius nelygus arba įtrūkęs.

Žingsnis 3

Meduoliniai meduoliai glaistui Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Glajui reikės tik baltymo. Plakite jį plaktuvu, kol pasirodys lengvi burbuliukai. Tada dalimis supilkite cukraus pudrą, išmaišykite, kad mišinys būtų be gumuliukų. Padalykite jį į tiek dalių, kiek turite spalvų. Į kiekvieną indą įlašinkite po kelis lašus dažiklių ir citrinos sulčių. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Meduoliniai meduoliai glaistui Žingsnis 4
Papuoškite imbierinius pyragėlius. Į konditerinį maišelį įdėkite kiekvienos spalvos glazūros ir įstrižai nupjaukite kiekvienos spalvos glazūros galiuką. Papuoškite meduolius pagal pageidavimą, svarbu pirmiausia padaryti kontūrus. Leiskite kiekvienam glazūros sluoksniui sustingti 2 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos