Publikavimo data: 2024-06-24
Meduoliniai meduoliai glaistui
Imbieriniai meduoliai yra įprastas Naujųjų metų šventės skanėstas. Jie puošiami glajumi arba baltyminiu glajumi. Kad toks piešinys gerai priglustų ir laikytųsi, produktai turi atvėsti. Parduotuvių glajus skiedžiamas vandeniu ir plakamas. Jei glajų ruošiate patys, pridėdami cukraus pudros, rinkitės smulkaus malimo gaminį. Jei norite skirtingų spalvų, į glajų įmaišykite maistinių dažų. Puiku, jei jos bus natūralaus pagrindo.
Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. Į puodą supilkite medų, suberkite vanilinį ir paprastąjį cukrų, visus prieskonius, kepimo miltelius ir kakavą, mišinį užvirinkite, bet neužvirkite. Masė turi būti kreminės konsistencijos. Į indą sudėkite sviestą, į jį supilkite medaus mišinį. Išmaišykite, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite miltus, palaipsniui minkydami tešlą. Tada suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 60 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Iškepkite meduolius. Tešlą iškočiokite maždaug 0,5 cm storio. Iš tešlos formuokite figūrėles, dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 12-15 minučių. Tada išimkite ir visiškai atvėsinkite. Išimkite meduolius, kurių paviršius nelygus arba įtrūkęs.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Glajui reikės tik baltymo. Plakite jį plaktuvu, kol pasirodys lengvi burbuliukai. Tada dalimis supilkite cukraus pudrą, išmaišykite, kad mišinys būtų be gumuliukų. Padalykite jį į tiek dalių, kiek turite spalvų. Į kiekvieną indą įlašinkite po kelis lašus dažiklių ir citrinos sulčių. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Papuoškite imbierinius pyragėlius. Į konditerinį maišelį įdėkite kiekvienos spalvos glazūros ir įstrižai nupjaukite kiekvienos spalvos glazūros galiuką. Papuoškite meduolius pagal pageidavimą, svarbu pirmiausia padaryti kontūrus. Leiskite kiekvienam glazūros sluoksniui sustingti 2 valandas.
Kategorijos