Publikavimo data: 2025-08-18
Meduoliniai varpeliai ant lazdelių
Neįtikėtinai mieli kalėdiniai meduoliai patiks visiems, niekas negalės atsispirti. Jie puikiai tinka naujametiniam stalui, nes jų neįprastas pateikimas labai patogus didelėms kompanijoms. Tokius sausainius ant lazdelių ypač įvertins vaikai. Papuoškite meduolius saldžiu glajumi, jis suteiks kepiniams saldumo. Patiekti tokius meduolius galima su arbata arba pienu. Visų prieskonių derinys tešloje suteikia neįtikėtiną skonį. Su Naujaisiais metais!
Žingsnis 1
Norėdami pagaminti glajų, paimkite vieną kiaušinio baltymą (trynys bus įdėtas į tešlą). Suberkite nedidelį kiekį cukraus pudros ir plakite mikseriu iki putų, tada įpilkite šaukštą citrinos sulčių. Tada dalimis suberkite likusį cukraus pudrą.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite cukranendrių cukrų, kiaušinius ir aliejų, 20 g malto imbiero, 20 g cinamono, 20 g g gvazdikėlių, 0,5 šaukštelio druskos. Viską gerai išmaišykite. Ir suplakite mikseriu.
Žingsnis 3
Į miltus įberkite 0,5 šaukštelio kepimo miltelių. Kiaušinių mišinį sumaišykite su sausais ingredientais ir užminkykite tvirtą tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite 15-20 minučių.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite 4-5 cm storio sluoksniu. Iš tešlos išpjaukite varpelių formas. Jei tokios formos neturite, galite tiesiog išpjauti trikampėlius ir juos atitinkamai papuošti.
Žingsnis 5
Į kiekvieną įsmeikite po lazdelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą ištepkite aliejumi arba galite naudoti pergamentinį popierių.
Žingsnis 6
Kepkite sausainius orkaitėje 40 minučių. Kai sausainiai paruduos, išimkite juos iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Į kepimo maišelį sudėkite glajų ir juo gražiai papuoškite sausainius.
Kategorijos