Publikavimo data: 2024-09-16
Meduolių gamyba
Meduoliai arba imbieriniai sausainiai atsirado XVI a. Anglijoje. Tuo metu receptas buvo paprastas - jį sudarė tik duonos trupiniai, medus ir imbieras. Meduoliai išpopuliarėjo dėl savo saldumo ir gebėjimo ilgai išlaikyti nepakitusį skonį. Tikrų meduolių gaminimo paslaptis yra ta, kad tešla niekada nekepama iš karto po minkymo. Ją reikia palikti pastovėti nuo 6 valandų iki 2 dienų.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Medų, cinamoną, imbierą ir muskato riešutą sudėkite į nedidelį puodą. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite, kol užvirs. Kai medus užvirs, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite sviestą. Jis turėtų ištirpti. Kiaušinius ir cukrų suplakite mikseriu ir nedideliu greičiu supilkite į kiaušinius atvėsusį medų, prieskonius bei sviestą ir išmaišykite. Sumaišykite medų ir kiaušinius su miltais ir soda iki vientisos masės. Dėkite tešlą į šaldytuvą 7 valandoms.
Žingsnis 2
Iškepkite meduolius. Tešlą iškočiokite kočėlu iki maždaug 4 mm storio. Būsimus meduolius išpjaukite naudodami įvairias sausainių formeles. Dėkite ant kepimo skardos ant pergamentinio popieriaus. Kepkite meduolius 15 minučių. Palikite meduolius atvėsti ant kepimo skardos, kad neprarastų formos.
Kategorijos