Meduolių tešla pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Meduolių tešla

Meduolių tešla ruošiama medaus pagrindu. Kad kepiniai būtų aromatingi, pirkite natūralų produktą iš patikimų tiekėjų. Naudingiausiu laikomas grikių medus. Jei norite, kad skanėstas gautųsi ne auksinis, o rudas, tešlą minkykite iš kvietinių ir ruginių miltų mišinio. Į kepinius galite dėti bet kokių prieskonių. Tradiciškai naudojamas imbieras, cinamonas, muskato riešutas ir gvazdikėliai. Apelsino žievelė kepenėlėms suteiks lengvų citrusinių natų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
359 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
60 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Meduolių tešla Žingsnis 1
Pradėkite minkyti medaus tešlą. Medų pašildykite vandens vonelėje, bet neužvirinkite. Šiek tiek atvėsinkite. Sudėkite kiaušinį, kiaušinio trynį ir cukraus pudrą, energingai išmaišykite, supilkite aliejų ir medų, suberkite apelsino žievelę.

Žingsnis 2

Meduolių tešla Žingsnis 2
Tešlą iškepkite iki kepimo pabaigos. Sumaišykite kvietinius ir ruginius miltus su kepimo soda, imbieru ir cinamonu ir išmaišykite. Porcijomis įmaišykite į mišinį, gerai išminkykite. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos