Publikavimo data: 2024-09-16
Meduolių tešla
Meduolių tešla ruošiama medaus pagrindu. Kad kepiniai būtų aromatingi, pirkite natūralų produktą iš patikimų tiekėjų. Naudingiausiu laikomas grikių medus. Jei norite, kad skanėstas gautųsi ne auksinis, o rudas, tešlą minkykite iš kvietinių ir ruginių miltų mišinio. Į kepinius galite dėti bet kokių prieskonių. Tradiciškai naudojamas imbieras, cinamonas, muskato riešutas ir gvazdikėliai. Apelsino žievelė kepenėlėms suteiks lengvų citrusinių natų.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti medaus tešlą. Medų pašildykite vandens vonelėje, bet neužvirinkite. Šiek tiek atvėsinkite. Sudėkite kiaušinį, kiaušinio trynį ir cukraus pudrą, energingai išmaišykite, supilkite aliejų ir medų, suberkite apelsino žievelę.
Žingsnis 2
Tešlą iškepkite iki kepimo pabaigos. Sumaišykite kvietinius ir ruginius miltus su kepimo soda, imbieru ir cinamonu ir išmaišykite. Porcijomis įmaišykite į mišinį, gerai išminkykite. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite atvėsti.
Kategorijos