Publikavimo data: 2025-08-20
Mėsos pyragas su ryžiais
Pyragas skanus ir sotus, jūsų šeima ar svečiai jį įvertins.
Žingsnis 1
Apkepkite faršą truputį augaliniame aliejuje. Tinka bet kokia malta mėsa, aš naudojau kiaulieną ir jautieną. Kai bus paruošta, sudėkite smulkintus svogūnus. Druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius, perliekite šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
Žingsnis 3
Sumaišykite faršą ir ryžius.
Žingsnis 4
Tešlą galite nusipirkti arba pasigaminti patys. Aš ją gaminau pati.
Žingsnis 5
Iškočiokite tešlą, kad suformuotumėte pyrago dugną. Dėkite ant kepimo skardos (geriau su kepimo kilimėliu).
Žingsnis 6
Įdarą paskirstykite ant tešlos, šiek tiek atokiau nuo kraštų, kad galėtumėte užspausti kraštus su pyrago viršumi.
Žingsnis 7
Iškočiokite pyrago viršui skirtą tešlą.
Žingsnis 8
Uždenkite juo pyragą ir užspauskite šonus per visą pyrago perimetrą. Kad pluta paruduotų, galite ją plonu sluoksniu aptepti kiaušiniu arba majonezu (mano naudojamas majonezas). Aštriu peiliu suformuokite skylutes centre ir kiekviename kampe. Dėkite į 170 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 9
Kai pluta paruduos, galėsite ją išimti, pyragas bus paruoštas. Supjaustykite porcijomis ir mėgaukitės.
Kategorijos