Mini meduoliai su imbieru, kalendra ir cinamonu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Mini meduoliai su imbieru, kalendra ir cinamonu

Kalėdinių skanėstų gaminimas tapo daugelio Europos šeimų tradicija. Kalėdų išvakarėse visos kartos susivienija virtuvėje ir gamina geriausius skanėstus! Šis mini imbierinių meduolių su imbieru, kalendra ir cinamonu receptas yra puikus! Tirštos tešlos meduoliukus su prieskoniais ir medumi geriausia patiekti su karšta arbata arba pienu. Kepimo metu namai prisipildo nepakartojamo kepimo ingredientų aromato!
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
375 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
59 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.7/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Mini meduoliai su imbieru, kalendra ir cinamonu Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir jame išminkykite tešlą. Vištienos kiaušinius su cukrumi išplakite iki putų. Į mišinį įmaišykite ištirpintą sviestą, medų, cinamoną, imbierą ir kalendrą. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Sausąją tešlos sudedamąją dalį sumaišykite su skystuoju pagrindu. Išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 90 minučių. Po šio laiko tešla taps elastingesnė.

Žingsnis 2

Mini meduoliai su imbieru, kalendra ir cinamonu Žingsnis 2
Nuimkite maistinę plėvelę ir švarų stalo paviršių pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą 1,5 cm storio sluoksniu. Iš tešlos skirtingomis formelėmis išpjaukite meduolių gabalėlius. Galite naudoti puodelį, kad padarytumėte apskritimus.

Žingsnis 3

Mini meduoliai su imbieru, kalendra ir cinamonu Žingsnis 3
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį aliejumi. Ant formos dugno sudėkite meduolių gabalėlius ir pabarstykite dugną miltais. Kepkite meduolius 10 minučių 200C temperatūros orkaitėje. Jie bus paruošti, kai kraštai šiek tiek paruduos. Įsitikinkite, kad meduoliai orkaitėje nesudegė. Po to išimkite formą iš orkaitės ir palikite meduolius atvėsti.

Žingsnis 4

Mini meduoliai su imbieru, kalendra ir cinamonu Žingsnis 4
Ant gražios lėkštės išdėliokite mini meduoliukus su imbieru, cinamonu ir kalendra. Patiekite juos su arbata arba kartu su šiltu pienu. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos