Publikavimo data: 2025-08-18
Mini meduoliai su imbieru, kalendra ir cinamonu
Kalėdinių skanėstų gaminimas tapo daugelio Europos šeimų tradicija. Kalėdų išvakarėse visos kartos susivienija virtuvėje ir gamina geriausius skanėstus! Šis mini imbierinių meduolių su imbieru, kalendra ir cinamonu receptas yra puikus! Tirštos tešlos meduoliukus su prieskoniais ir medumi geriausia patiekti su karšta arbata arba pienu. Kepimo metu namai prisipildo nepakartojamo kepimo ingredientų aromato!
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir jame išminkykite tešlą. Vištienos kiaušinius su cukrumi išplakite iki putų. Į mišinį įmaišykite ištirpintą sviestą, medų, cinamoną, imbierą ir kalendrą. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Sausąją tešlos sudedamąją dalį sumaišykite su skystuoju pagrindu. Išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 90 minučių. Po šio laiko tešla taps elastingesnė.
Žingsnis 2
Nuimkite maistinę plėvelę ir švarų stalo paviršių pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą 1,5 cm storio sluoksniu. Iš tešlos skirtingomis formelėmis išpjaukite meduolių gabalėlius. Galite naudoti puodelį, kad padarytumėte apskritimus.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį aliejumi. Ant formos dugno sudėkite meduolių gabalėlius ir pabarstykite dugną miltais. Kepkite meduolius 10 minučių 200C temperatūros orkaitėje. Jie bus paruošti, kai kraštai šiek tiek paruduos. Įsitikinkite, kad meduoliai orkaitėje nesudegė. Po to išimkite formą iš orkaitės ir palikite meduolius atvėsti.
Žingsnis 4
Ant gražios lėkštės išdėliokite mini meduoliukus su imbieru, cinamonu ir kalendra. Patiekite juos su arbata arba kartu su šiltu pienu. Paruošta!
Kategorijos