Mini prieskonių pyragėliai su imbieru ir cinamonu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Mini prieskonių pyragėliai su imbieru ir cinamonu

Kalėdinis skubėjimas nepraeina be šventinių kepinių gaminimo ir ruošimo. Vienas iš šių šviesių švenčių simbolių yra visų mėgstami meduoliai. Kad jie būtų minkštesni, tešlą iškočiokite ne plonai. Paruoškite 1,5 cm storio sluoksnį ir išpjaukite meduoliukus! Kepimo metu įdėkite medaus, cinamono, imbiero ir rudojo cukraus. Kai iškeps, po namus pasklis saldžiarūgštis kalėdinio skanėsto aromatas!
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
401 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
62 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Mini prieskonių pyragėliai su imbieru ir cinamonu Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir išminkykite tešlą. Tam į dubenį įmuškite vieną vištos kiaušinį ir išplakite jį su cukrumi iki putų. Į mišinį supilkite ištirpintą sviestą. Į šį mišinį įmaišykite medų, cinamoną ir imbierą. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir sodą. Sausąją tešlos sudedamąją dalį sumaišykite su sviesto ingredientų mišiniu. Išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 90 minučių. Po šio laiko tešla taps elastingesnė.

Žingsnis 2

Mini prieskonių pyragėliai su imbieru ir cinamonu Žingsnis 2
Nuimkite maistinę plėvelę ir švarų stalo paviršių pabarstykite miltais. Tešlą iškočiokite 1 cm storio sluoksniu. Naudodami apvalią formą, iš tešlos išpjaukite meduolių gabalėlius.

Žingsnis 3

Mini prieskonių pyragėliai su imbieru ir cinamonu Žingsnis 3
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį aliejumi. Į formą sudėkite meduolių gabalėlius. Pabarstykite meduolius miltais, kad kepdami jie nesuliptų. Kepkite meduolius 10 minučių 200C temperatūros orkaitėje. Po šio laiko išimkite formą iš orkaitės ir palikite meduolius atvėsti.

Žingsnis 4

Mini prieskonių pyragėliai su imbieru ir cinamonu Žingsnis 4
Mini imbierinius meduoliukus su cinamonu sudėkite į gražią lėkštę. Patiekite juos su šiltu pienu. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos