Publikavimo data: 2024-09-16
Minkšti meduoliai
Meduoliai su medumi būna kvapnūs, švelnūs ir minkšti. Jei norite, galite įdėti ne tik imbiero, bet ir cinamono, muskato riešuto arba gvazdikėlių. Naudokite grikių arba liepų medų - tai kvapniausios ir naudingiausios rūšys. Kaip raugą galite naudoti sodą, kepimo miltelius arba mieles. Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, naudokite rupius miltus arba sumaišykite kvietinius ir ruginius miltus.
Žingsnis 1
Užminkykite meduolių tešlą. Šaltą sviestą sudėkite į dubenį ir išsukite mikseriu. Tada sumaišykite su medumi, į dubenį įmuškite kiaušinius ir cukrų. Maišykite mikseriu nedideliu greičiu. Į tešlą įmaišykite imbierą, tada nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir krakmolą, persijotus su kepimo milteliais. Greitai išminkykite tešlą, tada suvyniokite ją į maistinę plėvelę arba įdėkite į maišelį. Dėkite į šaldytuvą 60-90 minučių.
Žingsnis 2
Pagaminkite meduolius. Pabarstykite darbo paviršių miltais, sudėkite atšaldytą tešlą ir iškočiokite maždaug 4-5 mm storio tešlą. Tada formelėmis išpjaukite figūrėles. Formeles dėkite kuo arčiau viena kitos, kad liktų kuo mažiau atraižų. Meduolius išdėliokite ant kepimo skardos ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 6-10 minučių. Atvėsinkite meduolius ant lygaus paviršiaus.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Vištienos baltymus sumaišykite su persijotu cukraus pudra. Pradėkite plakti mikseriu nedideliu greičiu. Paskui padidinkite galingumą ir plakite, kol taps balta. Glajus turi tapti tirštas ir kelis kartus pakilti. Glajų sudėkite į konditerinį maišelį ir užriškite. Laikykite jį šaldytuve, kol panaudosite.
Žingsnis 4
Papuoškite meduolius. Paruoštus meduolius, visiškai arba iš dalies atvėsusius, papuoškite glajumi naudodami pypkės maišelį. Ant paviršiaus nupieškite raštus arba tolygiai glazūruokite. Atvėsinkite ir leiskite glajui sustingti (maždaug 3-5 val.).
Kategorijos