Publikavimo data: 2024-06-16
Naminės dešrelės tešloje
Dešrelės tešloje yra bene populiariausias visų sovietmečio mokyklų valgyklų patiekalas ir tikra nostalgija suaugusiųjų kartai. Šis patiekalas pasižymi ne tik savo skoniu, sotumu ir patogiu formatu, bet ir paruošimo paprastumu, todėl tokį skanėstą nesunkiai paruošite namuose.
Žingsnis 1
Į šiltą pieną suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps. Tada į saldų pieną įmaišykite mieles ir palikite 15 minučių šiltai pakilti.
Žingsnis 2
Miltus sumaišykite su druska ir ištirpintu sviestu, tada suberkite mieles ir pieną ir užminkykite tirštą tešlą. Palikite ją pakilti 1 valandą.
Žingsnis 3
Pakilusią tešlą padalykite į 12 dalių ir iš jų suformuokite rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite plonu sluoksniu, į vidurį įdėkite dešrelę ir iš abiejų pusių padarykite po 5 įpjovas, kad gautųsi "pynė".
Žingsnis 4
Sudėkite bandeles ant kepimo skardos ir palikite maždaug pusvalandžiui, kad pakiltų. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę. Kepkite dešreles tešloje 180 ℃ temperatūroje apie 25 minutes.
Kategorijos