Naminės dešrelės tešloje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Naminės dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje yra bene populiariausias visų sovietmečio mokyklų valgyklų patiekalas ir tikra nostalgija suaugusiųjų kartai. Šis patiekalas pasižymi ne tik savo skoniu, sotumu ir patogiu formatu, bet ir paruošimo paprastumu, todėl tokį skanėstą nesunkiai paruošite namuose.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
255 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.05/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminės dešrelės tešloje Žingsnis 1
Į šiltą pieną suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps. Tada į saldų pieną įmaišykite mieles ir palikite 15 minučių šiltai pakilti.

Žingsnis 2

Naminės dešrelės tešloje Žingsnis 2
Miltus sumaišykite su druska ir ištirpintu sviestu, tada suberkite mieles ir pieną ir užminkykite tirštą tešlą. Palikite ją pakilti 1 valandą.

Žingsnis 3

Naminės dešrelės tešloje Žingsnis 3
Pakilusią tešlą padalykite į 12 dalių ir iš jų suformuokite rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite plonu sluoksniu, į vidurį įdėkite dešrelę ir iš abiejų pusių padarykite po 5 įpjovas, kad gautųsi "pynė".

Žingsnis 4

Naminės dešrelės tešloje Žingsnis 4
Sudėkite bandeles ant kepimo skardos ir palikite maždaug pusvalandžiui, kad pakiltų. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę. Kepkite dešreles tešloje 180 ℃ temperatūroje apie 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos