Publikavimo data: 2024-06-15
Naminės dešrelės tešloje su sezamo sėklomis
Dešra tešloje - tai patiekalas, padengtas dešros formos sluoksniuotos tešlos kepiniu ir iškeptas orkaitėje. Šis patiekalas mėgstamas daugelyje šalių. Daugiausia jo patiekiama mokyklų ir universitetų valgyklose. Dešra tešloje yra vokiškas maistas. Vokietijoje jis vadinamas Würstchen im Schlafrock - "dešra naktiniuose marškiniuose". Vėliau šis maistas išgarsėjo Jungtinėje Karalystėje ir JAV ir buvo vadinamas "Kiaulėmis antklodėje" (Pigs in a blanket).
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite šiltą vandenį bei augalinį aliejų. Užminkykite tešlą. Tešla gali šiek tiek prilipti prie rankų.
Žingsnis 2
Tešlą ir dubenį patepkite saulėgrąžų aliejumi, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti 1 valandą. Ji turėtų padvigubėti. Kai tešla pakils, pabarstykite stalą miltais ir padalykite tešlą į maždaug 18-20 vienodų dalių. Suformuokite iš jų rutuliukus ir palikite 10 minučių pailsėti po rankšluosčiu.
Žingsnis 3
Tada kiekvieną rutuliuką susukite į 50 cm ilgio ryšulėlį ir tvirtai apvyniokite aplink dešreles. Sudėkite visas apvoliotas dešreles ant kepimo skardos, uždenkite ir palikite 20 minučių pailsėti. Dubenėlyje sumaišykite pieną su kiaušinio tryniu ir aptepkite dešreles. Pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 190 ℃ temperatūroje 30 minučių.
Kategorijos