Naminiai glazūruoti meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Naminiai glazūruoti meduoliai

Glazūruoti meduoliai yra klasikinis tokių kepinių variantas. Anksčiau jie būdavo gaminami konditerijos fabrikuose, tačiau dabar šeimininkės juos kepa namų virtuvėje. Jie būna labai minkšti, švelnūs viduje ir su traškia cukraus glazūra išorėje. Tokį meduolį galima įdėti į pietų dėžutę vaikui mokykloje arba pasiimti į darbą ir gerti prie arbatos ar kavos, arba vaišinti juo kolegas.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
294 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
61 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.13/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminiai glazūruoti meduoliai Žingsnis 1
Sumaišykite persijotus miltus (2 saujas palikite maišymui), cukrų, druską ir sodą. Supilkite kefyrą ir aliejų ir užminkykite tešlą. Ji išeis nesukritusi ir lipni. Leiskite jai pailsėti 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Naminiai glazūruoti meduoliai Žingsnis 2
Atpjaukite gabalėlį tešlos, pabarstykite jį miltais, lengvai išminkykite ir iškočiokite į 1 cm storio sluoksnį. Su perforatoriumi suformuokite apskritimus ir dėkite ant silikoniniu kilimėliu arba kepimo pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite meduolius 13-15 minučių 190 laipsnių temperatūroje. Sudėkite juos į gilų dubenį glazūruoti.

Žingsnis 3

Naminiai glazūruoti meduoliai Žingsnis 3
Paruoškite cukraus sirupą. Užvirinkite cukrų ir vandenį ir sumažinkite kaitrą. Virkite 7 minutes. Patikrinkite, ar sirupas jau paruoštas, išspausdami lašelį pirštais. Jei yra trumpa virvelė, sirupas paruoštas. Supilkite jį ant meduolių ir maišykite, kol pasigirs savitas garsas. Išskleiskite, kad išdžiūtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos