Publikavimo data: 2024-05-25
Naminiai glazūruoti meduoliai
Glazūruoti meduoliai yra klasikinis tokių kepinių variantas. Anksčiau jie būdavo gaminami konditerijos fabrikuose, tačiau dabar šeimininkės juos kepa namų virtuvėje. Jie būna labai minkšti, švelnūs viduje ir su traškia cukraus glazūra išorėje. Tokį meduolį galima įdėti į pietų dėžutę vaikui mokykloje arba pasiimti į darbą ir gerti prie arbatos ar kavos, arba vaišinti juo kolegas.
Žingsnis 1
Sumaišykite persijotus miltus (2 saujas palikite maišymui), cukrų, druską ir sodą. Supilkite kefyrą ir aliejų ir užminkykite tešlą. Ji išeis nesukritusi ir lipni. Leiskite jai pailsėti 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Atpjaukite gabalėlį tešlos, pabarstykite jį miltais, lengvai išminkykite ir iškočiokite į 1 cm storio sluoksnį. Su perforatoriumi suformuokite apskritimus ir dėkite ant silikoniniu kilimėliu arba kepimo pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite meduolius 13-15 minučių 190 laipsnių temperatūroje. Sudėkite juos į gilų dubenį glazūruoti.
Žingsnis 3
Paruoškite cukraus sirupą. Užvirinkite cukrų ir vandenį ir sumažinkite kaitrą. Virkite 7 minutes. Patikrinkite, ar sirupas jau paruoštas, išspausdami lašelį pirštais. Jei yra trumpa virvelė, sirupas paruoštas. Supilkite jį ant meduolių ir maišykite, kol pasigirs savitas garsas. Išskleiskite, kad išdžiūtų.
Kategorijos