Publikavimo data: 2024-05-19
Naminiai imbieriniai meduoliai
Žingsnis 1
Paimkite dubenį ir į jį įmuškite vieną vištos kiaušinį. Įdėkite pusę suminkštinto sviesto. Plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Pusę cukraus sudėkite į puodą ir ištirpinkite ant vidutinės ugnies. Cukrus turi tapti tamsus ir skystas.
Žingsnis 3
Į puodą suberkite cinamoną ir užpilkite verdančiu vandeniu.
Žingsnis 4
Puode sumaišykite ištirpintą cukrų, maltą cinamoną, kiaušinių mišinį ir dalį miltų.
Žingsnis 5
Į puodą suberkite likusį cukrų, kol jis ištirps, ir pusę miltų. Tai darykite lėtai, kad neliktų gumuliukų. Gerai išmaišykite ir suberkite kepimo miltelius, sodą, citrinos rūgštį. Po to suberkite likusius miltus. Nepamirškite retkarčiais pamaišyti.
Žingsnis 6
Suformuokite tešlos rutulį.
Žingsnis 7
Padalykite tešlos rutulį į aštuonias lygias dalis. Paimkite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Ant pergamento dėkite paruoštus tešlos apskritimus, kurie netrukus taps gardžiais naminiais meduoliais!
Žingsnis 8
Kepimo skardą 15-20 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Iš pradžių meduoliai bus labai minkšti, panašūs į sausainius. Atvėsę meduoliai sukietės.
Žingsnis 9
Kad grietinės meduoliai atrodytų patraukliau ir būtų dar skanesni, aptepkite juos iš anksto paruoštu cukraus pudros glajumi.
Kategorijos