Naminiai imbieriniai meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Naminiai imbieriniai meduoliai

Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
290 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
54 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.66/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 1
Paimkite dubenį ir į jį įmuškite vieną vištos kiaušinį. Įdėkite pusę suminkštinto sviesto. Plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 2
Pusę cukraus sudėkite į puodą ir ištirpinkite ant vidutinės ugnies. Cukrus turi tapti tamsus ir skystas.

Žingsnis 3

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 3
Į puodą suberkite cinamoną ir užpilkite verdančiu vandeniu.

Žingsnis 4

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 4
Puode sumaišykite ištirpintą cukrų, maltą cinamoną, kiaušinių mišinį ir dalį miltų.

Žingsnis 5

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 5
Į puodą suberkite likusį cukrų, kol jis ištirps, ir pusę miltų. Tai darykite lėtai, kad neliktų gumuliukų. Gerai išmaišykite ir suberkite kepimo miltelius, sodą, citrinos rūgštį. Po to suberkite likusius miltus. Nepamirškite retkarčiais pamaišyti.

Žingsnis 6

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 6
Suformuokite tešlos rutulį.

Žingsnis 7

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 7
Padalykite tešlos rutulį į aštuonias lygias dalis. Paimkite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Ant pergamento dėkite paruoštus tešlos apskritimus, kurie netrukus taps gardžiais naminiais meduoliais!

Žingsnis 8

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 8
Kepimo skardą 15-20 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Iš pradžių meduoliai bus labai minkšti, panašūs į sausainius. Atvėsę meduoliai sukietės.

Žingsnis 9

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 9
Kad grietinės meduoliai atrodytų patraukliau ir būtų dar skanesni, aptepkite juos iš anksto paruoštu cukraus pudros glajumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos