Publikavimo data: 2024-05-26
Naminiai imbieriniai meduoliai
Imbieriniai meduoliai yra senovinis europietiškas skanėstas, pirmą kartą pasirodęs Rusijoje dar IX amžiuje. Per daugelį šimtmečių prieskoniniai pyragaičiai tapo tokie mėgstami, kad įsitvirtino rusų virtuvėje. Meduolių gamyba augo, atsirado vis naujų jų rūšių. Esminis meduolių ir paprastų sausainių skirtumas - prieskoniai. Iš čia kilo ir pavadinimas, nes "meduoliai" sudarytas iš žodžio "prieskoninis". Pateikiame paprastų ir skanių meduolių su imbieru ir cinamonu karamelės glazūroje receptą.
Žingsnis 1
Persijokite miltus į gilų dubenį. Suberkite cukrų, imbierą, cinamoną ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Į sausus ingredientus supilkite kefyrą ir augalinį aliejų.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Minkykite ją 10 minučių, kol taps elastinga.
Žingsnis 4
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 20 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
Žingsnis 5
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Pergamentą patepkite augaliniu aliejumi. Iš tešlos suformuokite meduolius ir sudėkite ant kepimo skardos.
Žingsnis 6
Kepkite meduolius 25-30 minučių 180 °C temperatūroje. Priklausomai nuo jūsų orkaitės, gali prireikti šiek tiek daugiau laiko. Paruoštus meduolius atvėsinkite.
Žingsnis 7
Kol meduoliai kepa, paruoškite karamelinį glajų. Supilkite cukrų į samtelį, įpilkite vandens ir išmaišykite. Mišinį užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Palaipsniui skystis pradės garuoti, o cukrus įgaus auksinę spalvą. Karamelė turėtų būti tamsiai auksinės spalvos ir tiršta. Nukelkite karamelinį glajų nuo ugnies.
Žingsnis 8
Meduolius užpilkite glajumi. Palikite juos, kad karamelė sustingtų.
Žingsnis 9
Paruošti naminiai meduoliai. Gero apetito!
Kategorijos