Naminiai imbieriniai meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Naminiai imbieriniai meduoliai

Imbieriniai meduoliai yra senovinis europietiškas skanėstas, pirmą kartą pasirodęs Rusijoje dar IX amžiuje. Per daugelį šimtmečių prieskoniniai pyragaičiai tapo tokie mėgstami, kad įsitvirtino rusų virtuvėje. Meduolių gamyba augo, atsirado vis naujų jų rūšių. Esminis meduolių ir paprastų sausainių skirtumas - prieskoniai. Iš čia kilo ir pavadinimas, nes "meduoliai" sudarytas iš žodžio "prieskoninis". Pateikiame paprastų ir skanių meduolių su imbieru ir cinamonu karamelės glazūroje receptą.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
240 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
43 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.25/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 1
Persijokite miltus į gilų dubenį. Suberkite cukrų, imbierą, cinamoną ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite.

Žingsnis 2

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 2
Į sausus ingredientus supilkite kefyrą ir augalinį aliejų.

Žingsnis 3

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Minkykite ją 10 minučių, kol taps elastinga.

Žingsnis 4

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 4
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 20 minučių pastovėti kambario temperatūroje.

Žingsnis 5

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 5
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Pergamentą patepkite augaliniu aliejumi. Iš tešlos suformuokite meduolius ir sudėkite ant kepimo skardos.

Žingsnis 6

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 6
Kepkite meduolius 25-30 minučių 180 °C temperatūroje. Priklausomai nuo jūsų orkaitės, gali prireikti šiek tiek daugiau laiko. Paruoštus meduolius atvėsinkite.

Žingsnis 7

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 7
Kol meduoliai kepa, paruoškite karamelinį glajų. Supilkite cukrų į samtelį, įpilkite vandens ir išmaišykite. Mišinį užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Palaipsniui skystis pradės garuoti, o cukrus įgaus auksinę spalvą. Karamelė turėtų būti tamsiai auksinės spalvos ir tiršta. Nukelkite karamelinį glajų nuo ugnies.

Žingsnis 8

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 8
Meduolius užpilkite glajumi. Palikite juos, kad karamelė sustingtų.

Žingsnis 9

Naminiai imbieriniai meduoliai Žingsnis 9
Paruošti naminiai meduoliai. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos