Publikavimo data: 2024-09-16
Naminiai imbieriniai meduoliai
Meduoliai yra vienas iš populiariausių žiemos skanėstų daugelyje šalių. Šį desertą galima lengvai paruošti namuose. Labai svarbi naudojamų ingredientų kokybė. Taigi, tešlai skirtą sviestą imkite tik natūralų. Jei jį pakeisite augaliniais analogais - tepalu ar margarinu - tikrai skanių meduolių negausite. Taip pat naudokite natūralų, ryškaus skonio medų, pavyzdžiui, grikių medų.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti meduolių tešlą. Į dubenį su miltais suberkite sodą, imbierą, cinamoną, kardamoną, muskatą ir kakavą. Viską gerai išmaišykite. Į kitą dubenį sudėkite kambario temperatūros cukrų ir sviestą, išsukite mikseriu iki vientisos masės. Įdėkite kiaušinį ir skystą medų ir dar kartą išplakite.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į cukraus mišinį dviem etapais, palaipsniui maišydami, suberkite miltus ir prieskonius. Kruopščiai išmaišykite, iš pradžių mentele, paskui rankomis. Minkykite, kol tešla nebelips. Sudėkite tešlą į maišelį ir porai valandų įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Pagaminkite meduolius. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto popieriaus ir iškočiokite iki 3-4 mm storio. Naudodami formeles išpjaukite meduolius. Dėkite juos ant kepimo skardos nedideliu atstumu vienas nuo kito. Kepkite 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje, kol taps auksinės spalvos. Perkelkite meduolius ant lygaus paviršiaus ir leiskite atvėsti.
Kategorijos