Publikavimo data: 2025-08-17
Naminiai meduoliai
Jie greitai išverda ir ilgai išsilaiko. Šokoladinių batonėlių alternatyva.
Žingsnis 1
Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: Sumaišykite 60 g miltų ir cukrų.
Žingsnis 2
Supilkite pieną į puodą storu dugnu ir užvirinkite. Kai tik pasirodys pirmieji burbuliukai, nukelkite nuo viryklės.
Žingsnis 3
Supilkite pieną į dubenį su miltais ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Įmaišykite vanilę, augalinį aliejų ir kiaušinio trynį. Išmaišykite.
Žingsnis 5
180 g miltų sumaišykite su druska ir kepimo milteliais ir maišydami dalimis pradėkite berti į dubenį.
Žingsnis 6
Tešla bus minkšta ir lipni. Perkelkite ją ant miltais pabarstytos lentos.
Žingsnis 7
Tešlą iškočiokite 1 cm storio sluoksniu. Žiedu iškočiokite 3-4 cm skersmens apskritimus.
Žingsnis 8
Atsargiai perkelkite į kepimo skardą, išdėliodami juos vienas nuo kito.
Žingsnis 9
Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol meduoliai paruduos.
Žingsnis 10
Paruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su citrina.
Žingsnis 11
Išimkite meduolius iš orkaitės, aptepkite juos glajumi.
Žingsnis 12
Palikite atvėsti ant grotelių.
Kategorijos