Publikavimo data: 2024-05-25
Naminiai meduoliai orkaitėje
Pryaniki yra vienas garsiausių ir prieinamiausių desertų pasaulyje, įvairiose šalyse žinomas savo pavadinimu. Rusiški meduoliai kepami iš specialios meduolinės tešlos su medumi arba cukrumi ir prieskoniais. Dėl skonio šeimininkės deda riešutų, cukruotų vaisių, sultenių, vaisių ar uogų uogienės. Norint išsikepti naminių meduolių, reikia laikytis kelių paprastų taisyklių, ir rezultatas patiks visiems.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą ir pusę cukraus pudros, plakite plaktuvu iki vientisos masės. Atidėkite šaukštelį medaus, likusį medų supilkite į kiaušinių masę ir dar kartą suplakite. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną ir muskatą. Pusę sausų ingredientų supilkite į kiaušinių mišinį ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Įmaišykite kitą pusę sausų ingredientų ir išminkykite tešlą rankomis. Įmaišykite likusį šaukštelį medaus ir minkykite, kol tešla taps visiškai vientisa, tiršta ir elastinga. Padėkite tešlą į šaldytuvą 15 minučių. Kol ji šaldoma, kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir lengvai pabarstykite miltais, kad meduoliai nesuliptų.
Žingsnis 3
Iškepkite meduolius. Išimkite atšaldytą tešlą iš šaldytuvo. Pabarstykite delnus cukraus pudra. Iš tešlos atskirkite graikinio riešuto dydžio gabalėlius, delnuose susukite į rutuliuką, gausiai pabarstykite cukraus pudra ir sudėkite ant paruoštos kepimo skardos. Dėkite kepimo skardą į orkaitę 10-14 minučių. Labai svarbu, kad jie neperdžiūtų.
Kategorijos