Publikavimo data: 2025-08-18
Naujametinės meduolinės eglutės su glajumi
Pasiruošimas naujiems metams labai suartina giminaičius ir draugus. Tai ypač pasireiškia ruošiant Kalėdų stalą. Įvairių rūšių kalėdinių saldumynų neįmanoma suskaičiuoti. Pagal šį receptą ruošiami meduoliai su eglutės formos glajumi. Į tešlą dedami absoliučiai visi prieskoniai: imbieras, cinamonas, muskato riešutas ir raugintas saldus medus. Įlašinkite porą lašų apelsinų sulčių. Iškepkite meduolius, o tada juos papuoškite žaliu glajumi ir spalvotais pabarstukais. Laimingų Naujųjų metų ir linksmų Kalėdų!
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir į jį įmuškite du vištų kiaušinius. Suberkite cukrų, imbierą, cinamoną, muskatą ir sodą. Į dubenį sudėkite suminkštintą sviestą ir medų. Iš pusės apelsino išspauskite sultis ir supilkite jas į ingredientus.
Žingsnis 2
Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės ir suberkite miltus. Užminkykite gerą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve valandai.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į kelias dalis ir kiekvieną iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu. Jei norite, kad meduoliai būtų minkštesni ir netrupėtų, iškočiokite storesnį, pvz., 1 cm storio tešlą. Naudodami specialią formą iš tešlos išpjaukite eglutes.
Žingsnis 4
Kepkite meduolius 8 minutes 180C temperatūros orkaitėje ant pergamentu išklotos skardos. Tada išjunkite orkaitę ir išimkite kepimo skardą iš orkaitės. Nuimkite meduolius nuo pergamento ir palikite atvėsti.
Žingsnis 5
Papuoškite meduolius žaliu glajumi, kad derėtų prie eglutės spalvos, ir spalvotais pabarstukais. Atlikta!
Kategorijos