Publikavimo data: 2025-08-17
Naujametiniai imbieriniai meduoliai su glajumi
Europoje Naujųjų metų ir Kalėdų proga įprasta kepti meduolius. Kalėdinėse mugėse ir gatvės prekyvietėse paprastai būna didžiulis meduolių pasirinkimas. Meduoliai paprastai puošiami gyvūnais, žmonėmis, snieguolėmis ir snaigėmis. Šiuos traškius kepinius mėgsta vaikai ir net suaugusieji.
Žingsnis 1
Dubenyje išsukite cukrų su sviestu, medumi ir citrinos sultimis. Supilkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Suberkite muskatą, imbierą ir cinamoną. Išminkykite vientisą, elastingą tešlą.
Žingsnis 2
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą porai valandų.
Žingsnis 3
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, pabarstykite darbo paviršių miltais, kad neliptų, ir iškočiokite tešlą kočėlu.
Žingsnis 4
Iškirpkite meduolius sausainių formele. Meduolius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Skardą su meduoliais pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitę. Kepkite 8-10 minučių.
Žingsnis 5
Išimkite meduolius iš orkaitės ir padėkite ant lygaus paviršiaus, kad atvėstų. Kai meduoliai visiškai atvės, kiekvieną meduolį aptepkite glajumi. Palaukite, kol glajus visiškai sustings.
Žingsnis 6
Naujametiniai meduoliai jau paruošti. Padėkite sau ir vaišinkite draugus. Šie meduoliai taip pat gali būti graži naujametinė dovana artimiesiems.
Kategorijos