Publikavimo data: 2024-09-17
Naujųjų metų apelsinų meduoliai
Kvapnūs apelsinų meduoliai... Jaukiausiems šeimos vakarams! Meduolius gali puošti visa šeima, tai puiki bendravimo patirtis.
Žingsnis 1
Puode sumaišykite cukrų, druską, sviestą ir medų. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite, kad visi ingredientai taptų skysti.
Žingsnis 2
Suberkite sodą ir maišykite 1 minutę.
Žingsnis 3
Nuimkite puodą nuo kaitlentės ir supilkite mišinį į dubenį, kuriame minkysite tešlą.
Žingsnis 4
Įmuškite kiaušinius, suberkite smulkiai tarkuotą apelsino žievelę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Palaipsniui suberkite persijotus miltus.
Žingsnis 6
Kai tešla taps tiršta, pradėkite minkyti rankomis. Padėkite tešlą į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 7
Tešlą iškočiokite į ne storesnį kaip 1 cm storio lakštą.
Žingsnis 8
Iškirpkite bet kokios formos meduolius ir perkelkite ant pergamento, visą paviršių subadykite šakute. Kepkite orkaitėje 4-6 minutes 200 ⁰C temperatūroje.
Žingsnis 9
Paruoškite glajų: dubenyje sumaišykite kiaušinio baltymą ir cukraus pudrą ir maišykite mikseriu arba plaktuvu 1 minutę. Spalvai galite naudoti maistinius dažus. Supilkite mišinį į konditerinį maišelį (galite naudoti paprastą plastikinį maišelį), nupjaukite antgalį ir papuoškite meduolius.
Kategorijos