Naujųjų metų apelsinų meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Naujųjų metų apelsinų meduoliai

Kvapnūs apelsinų meduoliai... Jaukiausiems šeimos vakarams! Meduolius gali puošti visa šeima, tai puiki bendravimo patirtis.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
309 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
60 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naujųjų metų apelsinų meduoliai Žingsnis 1
Puode sumaišykite cukrų, druską, sviestą ir medų. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite, kad visi ingredientai taptų skysti.

Žingsnis 2

Naujųjų metų apelsinų meduoliai Žingsnis 2
Suberkite sodą ir maišykite 1 minutę.

Žingsnis 3

Naujųjų metų apelsinų meduoliai Žingsnis 3
Nuimkite puodą nuo kaitlentės ir supilkite mišinį į dubenį, kuriame minkysite tešlą.

Žingsnis 4

Naujųjų metų apelsinų meduoliai Žingsnis 4
Įmuškite kiaušinius, suberkite smulkiai tarkuotą apelsino žievelę ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Naujųjų metų apelsinų meduoliai Žingsnis 5
Palaipsniui suberkite persijotus miltus.

Žingsnis 6

Naujųjų metų apelsinų meduoliai Žingsnis 6
Kai tešla taps tiršta, pradėkite minkyti rankomis. Padėkite tešlą į šaldytuvą 1 valandai.

Žingsnis 7

Naujųjų metų apelsinų meduoliai Žingsnis 7
Tešlą iškočiokite į ne storesnį kaip 1 cm storio lakštą.

Žingsnis 8

Naujųjų metų apelsinų meduoliai Žingsnis 8
Iškirpkite bet kokios formos meduolius ir perkelkite ant pergamento, visą paviršių subadykite šakute. Kepkite orkaitėje 4-6 minutes 200 ⁰C temperatūroje.

Žingsnis 9

Naujųjų metų apelsinų meduoliai Žingsnis 9
Paruoškite glajų: dubenyje sumaišykite kiaušinio baltymą ir cukraus pudrą ir maišykite mikseriu arba plaktuvu 1 minutę. Spalvai galite naudoti maistinius dažus. Supilkite mišinį į konditerinį maišelį (galite naudoti paprastą plastikinį maišelį), nupjaukite antgalį ir papuoškite meduolius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos