Naujųjų metų meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Naujųjų metų meduoliai

Meduoliai tapo savotišku Naujųjų metų ir Kalėdų simboliu. Švenčių išvakarėse ryškiaspalvėmis smėlio figūrėlėmis iš glaisto papuošiamos daugelio parduotuvių vitrinos. Jos kabinamos ant kalėdinių eglučių, dedamos į saldžias dovanas, dovanojamos kaip premija už pirkinius. Šis desertas buvo išrastas kryžiuočių laikais - 990 m. Receptas buvo atvežtas į Didžiąją Britaniją, iš kur paplito po visą Europą. Bus labai skanu, jei naujametinius meduolius gaminsite namuose. Tai visai nesudėtinga.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
369 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
67 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naujųjų metų meduoliai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Minkštą sviestą ir cukrų sudėkite į maišytuvo dubenį. Suplakite. Į mišinį įmuškite kiaušinį. Įmaišykite medų. Vėl suplakite. Supilkite sodą, cinamoną, muskatą ir imbierą. Dalimis supilkite miltus. Maišykite mentele. Padėkite tešlą į šaldytuvą 1 valandai.

Žingsnis 2

Naujųjų metų meduoliai Žingsnis 2
Paruoškite naujametinius meduolius. Paimkite du pergamento lapus. Tarp jų sudėkite tešlą ir iškočiokite į 5 mm storio sluoksnį. Naudodami formeles išpjaukite meduolius ir sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje 10-12 minučių.

Žingsnis 3

Naujųjų metų meduoliai Žingsnis 3
Kol meduoliai kepa, paruoškite glajų. Į kiaušinio baltymą įpilkite citrinos sulčių, išplakite iki purios masės, palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Glajų užtepkite ant atvėsusių meduolių. Papuoškite spalvotais pabarstukais. Palikite valandai sustingti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos