Publikavimo data: 2024-06-24
Naujųjų metų meduoliai
Meduoliai tapo savotišku Naujųjų metų ir Kalėdų simboliu. Švenčių išvakarėse ryškiaspalvėmis smėlio figūrėlėmis iš glaisto papuošiamos daugelio parduotuvių vitrinos. Jos kabinamos ant kalėdinių eglučių, dedamos į saldžias dovanas, dovanojamos kaip premija už pirkinius. Šis desertas buvo išrastas kryžiuočių laikais - 990 m. Receptas buvo atvežtas į Didžiąją Britaniją, iš kur paplito po visą Europą. Bus labai skanu, jei naujametinius meduolius gaminsite namuose. Tai visai nesudėtinga.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Minkštą sviestą ir cukrų sudėkite į maišytuvo dubenį. Suplakite. Į mišinį įmuškite kiaušinį. Įmaišykite medų. Vėl suplakite. Supilkite sodą, cinamoną, muskatą ir imbierą. Dalimis supilkite miltus. Maišykite mentele. Padėkite tešlą į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite naujametinius meduolius. Paimkite du pergamento lapus. Tarp jų sudėkite tešlą ir iškočiokite į 5 mm storio sluoksnį. Naudodami formeles išpjaukite meduolius ir sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje 10-12 minučių.
Žingsnis 3
Kol meduoliai kepa, paruoškite glajų. Į kiaušinio baltymą įpilkite citrinos sulčių, išplakite iki purios masės, palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Glajų užtepkite ant atvėsusių meduolių. Papuoškite spalvotais pabarstukais. Palikite valandai sustingti.
Kategorijos