Publikavimo data: 2025-08-18
Obuolių blyneliai
Vienas iš geriausių apkepų variantų - obuolių apkepai. Ant karštos keptuvės pašildyti obuoliai tampa tokie kvapnūs ir išraiškingi, kad jų neįmanoma atsisakyti.
Žingsnis 1
Pašildykite kefyrą, kol sušils. Supilkite plaktą kiaušinį, suberkite cukrų ir druską.
Žingsnis 2
Persijokite miltus. Gerai išmaišykite. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kad, perbraukus per ją plaktuvu, liktų griovelis.
Žingsnis 3
Supilkite 50 ml aliejaus, išmaišykite. Palikite 15-20 min.
Žingsnis 4
Nelupdami obuolių supjaustykite plonais apskritimais, išpjaudami sėklų šerdį.
Žingsnis 5
Kepkite paplotėlius gerai įkaitintoje keptuvėje, augaliniame aliejuje, paskirstydami dalį tešlos, ant viršaus uždėdami obuolio puodelį.
Žingsnis 6
Kepkite, kol paruduos iš abiejų pusių ant mažos ugnies.
Kategorijos