Obuolių perforatorius pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Obuolių perforatorius

Karštas obuolių punšas atkeliauja iš šiaurės Prancūzijos - Normandijos, garsėjančios stačiomis uolomis jūros pakrantėje, mediniais Ruano namais, pirmojo normanų kunigaikščio Rollono (Vilhelmo Užkariautojo senelio) kapaviete. Ir, žinoma, garsioji nuo XVI a. gaminama obuolių degtinė - kalvadosas. Į originalų punšo receptą, be kalvadoso, įeina obuolių sidras. Tačiau galima pasigaminti ir nealkoholinį obuolių punšą, kurio pagrindą sudaro sultys.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Riešutai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Obuolių perforatorius Žingsnis 1
Paruoškite punšą. Obuolius sutarkuokite, sultis nuo minkštimo pertrinkite per sietelį. Supilkite sultis į puodą. Sultyse visiškai ištirpinkite cukrų, sudėkite gvazdikėlius ir cinamono lazdeles, išmaišykite ir pastatykite sultis į puodą ant silpnos ugnies. Užvirinkite vandenį virdulyje. Karštą vandenį supilkite į pašildytas sultis, išmaišykite ir įberkite muskato riešuto. Nukelkite puodą nuo ugnies ir obuolių punšą patiekite karštą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos