Publikavimo data: 2024-04-17
Obuolių perforatorius
Karštas obuolių punšas atkeliauja iš šiaurės Prancūzijos - Normandijos, garsėjančios stačiomis uolomis jūros pakrantėje, mediniais Ruano namais, pirmojo normanų kunigaikščio Rollono (Vilhelmo Užkariautojo senelio) kapaviete. Ir, žinoma, garsioji nuo XVI a. gaminama obuolių degtinė - kalvadosas. Į originalų punšo receptą, be kalvadoso, įeina obuolių sidras. Tačiau galima pasigaminti ir nealkoholinį obuolių punšą, kurio pagrindą sudaro sultys.
Žingsnis 1
Paruoškite punšą. Obuolius sutarkuokite, sultis nuo minkštimo pertrinkite per sietelį. Supilkite sultis į puodą. Sultyse visiškai ištirpinkite cukrų, sudėkite gvazdikėlius ir cinamono lazdeles, išmaišykite ir pastatykite sultis į puodą ant silpnos ugnies. Užvirinkite vandenį virdulyje. Karštą vandenį supilkite į pašildytas sultis, išmaišykite ir įberkite muskato riešuto. Nukelkite puodą nuo ugnies ir obuolių punšą patiekite karštą.
Kategorijos