Publikavimo data: 2025-08-18
Originalios dešrelės tešloje
Beveik visos namų šeimininkės mėgsta gaminti sluoksniuotą tešlą. Pirma, ši tešla parduodama jau paruošta, todėl nereikia pusę dienos minkyti tešlos. Antra, tokios tešlos įdaras gali būti ir saldus, ir sūrus. Kepimas labai greitas, paprastas ir nepaprastai skanus. Dešrelės iš sluoksniuotos tešlos būna sultingos, o tešla - traški ir oro. Jas galima patiekti prie arbatos, pasiimti pasivaikščioti kaip užkandį, paruošti vaikų vakarėliui ir padovanoti vaikui mokykloje. Šias dešreles galite įvynioti įvairiais būdais, tačiau gėlės formos jos atrodo originaliai ir tikrai patiks vaikams.
Žingsnis 1
Tešlą šiek tiek iškočiokite kočėlu. Suvyniokite kiekvieną dešrelę ir užspauskite kraštus. Jei tešla prilimpa, lengvai pabarstykite darbo paviršių miltais.
Žingsnis 2
Nupjaukite į tešlą suvyniotos dešros gabalėlį nuo krašto. Likusią dešrą supjaustykite į maždaug šešis gabalėlius, bet neperpjaukite iki galo. Į tešlą suvyniokite dešrą į gėlę ir į vidurį įdėkite nupjautą gabalėlį.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir išdėliokite tešlą. Kiekvieną iš jų aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamo sėklomis bei aguonomis. Siųskite juos 20 minučių į 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę.
Kategorijos